Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 24 Eylül 2017 - 09:38 Yorum: 0

Bu kanser erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor

Böbrek kanserinin en sık 50 ile 60 yaşları arasında görüldüğünü belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof.

Bu kanser erkeklerde 2 kat daha fazla görülüyor

Böbrek kanserinin en sık 50 ile 60 yaşları arasında görüldüğünü belirten VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, erkeklerde ise kadınlara oranla iki kat daha fazla ortaya çıktığını söyledi.

Böbrek kanserinin çok sinsi seyreden bir hastalık olduğunu ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Kilciler, "Hiçbir şikayet yapmadan büyük hacimlere ulaşabilir. Büyük hacimlere ulaştığı zaman kitle, yan ağrısı ve kanlı idrar yapma böbrek kanseri olan hastalarda görülen semptomlardır. Ancak böbrek kanseri tespit edilen hastalarda bu şikayetler hastaların sadece yüzde 15'inde bulunur. Geri kalan yüzde 85'inde hiçbir bulgu yoktur. Böbrek kanseri en sık 50-60 yaşları arasında görülür. Erkeklerde kadınlardan iki kat daha fazla görülür" dedi.

Sigara içimi, obezite, hipertansiyon ve kronik böbrek yetmezliği sebebiyle hemodiyaliz tedavisi gören hastalar, fenasetin içeren ağrı kesiciler, asbest ve kadmiyum işinde çalışanlar, ailesel yatkınlığı olanlar böbrek kanserinin sebebi olduğunu ifade eden Kilciler, "Ancak böbrek kanseri tespit edilen hastaların sadece yüzde 10'unda bu sebepler bulunabilir. Yüzde 90'ında ise hiçbir sebep bulunmaz. Bu yüzden 50 yaşını geçmiş bireyler altı ayda bir mutlaka check-up yaptırmalıdır. Check-up protokolü içerisinde bulunan ultrasonografi ile böbrek tümörü kolayca tespit edilir. Erken tespit edilen böbrek tümörlü hastalar üroloji uzmanının yapacağı cerrahi ile tam şifa bulur" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber