Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 05 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

Bu kez hedef "1915" ünite kan

BEÜ'de ''Kampüsün Kanında Hayat Var'' sloganıyla 18 Mart'ta dördüncüsü düzenlenecek kan bağışı kampanyasında, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla 1915 ünite kana ulaşılması hedefleniyor

Bu kez hedef '1915' ünite kan

ZONGULDAK (AA) - ERDİNÇ AKSOY - Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ), daha önce bir günde en fazla kan toplama rekorlarının kırıldığı geleneksel kan bağışı kampanyasının bu yıl Çanakkale Zaferi'nin 100. yılının kutlanacağı 18 Mart'ta düzenlenerek, 1915 ünite kan bağışı toplanması amaçlanıyor.

Türk Kızılayı ile BEÜ iş birliğiyle ''Kampüsün Kanında Hayat Var'' sloganıyla 18 Mart'ta dördüncüsü düzenlenecek kampanyaya, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü kutlamaları dolayısıyla farklı duygularla hazırlanılıyor.

Geçen yıl bağışlanan 1453 ünite kanla ''Türkiye'de bir günde toplanan en fazla kan rekoru"nun üçüncü kez kırıldığı etkinlikte bu yıl ki hedef Çanakkale'de şanlı zaferin kazanıldığı tarihe vurgu yapması açısından 1915 olarak belirlendi.

Yurdun her köşesinden gelen gençlerin canları pahasına "Çanakkale geçilmez" destanı yazdığı savaşların 100'üncü yıl dönümünde, kahraman askerlerin torunları, şehitlerin kanıyla kazanılmış zaferin anısına kan bağışında bulanacaklar. 

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada,  kan bağışı kampanyasının 18 Mart'ta yapılmasına karar verdiklerini, öğrencilerin ve akademisyenlerin sabahtan geç saatlere kadar bağışta bulunabileceğini söyledi.

Üniversitenin Farabi Spor Salonu'ndaki etkinliğin Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı dolayısıyla daha da anlamlı hale geldiğine işaret eden Özer, "Kampanyamız bir sosyal sorumluluk projesi. Geçtiğimiz yıllarda hedeflediğimiz bağış oranını yakalayarak rekorlar kırdık. Asıl amacımız, Türkiye'de kanla ilgili rekor kırmak değil, kan ihtiyacının sürekli olduğunu öğrencilerimiz ve çalışanlarımızla ülkemize göstermektir. Bu yıl da Çanakkale'de şanlı zaferin kazanıldığı 18 Mart 1915 tarihine vurgusu açısından öğrencilerimizle bu anlamlı sayıya ulaşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Prof. Dr. Özer, üniversitelerinde Türkiye'nin her yerinden gelen öğrencilerin olduğuna işaret ederek, "Çanakkale'de şehit düşen binlerce insanın torunları burada eğitim görüyor. Onlar 18 Mart'ta kanlarını ihtiyaç sahibi insanlar için vererek 1915 ünite bağış hedefimizi yakalamamızı, hatta aşmamızı sağlayacaklardır" ifadesini kullandı.

Uzun yıllar kampanyayı sürdürmek istediklerini anlatan Özer, öğrencilerin arasında gerekli farkındalığın oluşmasından gurur duyduklarını kaydetti. 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber