Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 18 Ekim 2016 - 12:03 Yorum: 0

Bu kızlar dünyayı titretiyor

Çanakkale'de, Türkiye ve uluslararası turnuvalarda şampiyonluklar ve dereceler elde eden 11 ile 14 yaşındaki 4 kız sporcu, taekwondo alanında adeta dünyaya...

Bu kızlar dünyayı titretiyor

Çanakkale'de, Türkiye ve uluslararası turnuvalarda şampiyonluklar ve dereceler elde eden 11 ile 14 yaşındaki 4 kız sporcu, taekwondo alanında adeta dünyaya korku salıyor.

Çanakkale'de, yaşları 11-14 arasında değişen taekwondocu kızlar, dünyaya kafa tutuyor. Girdikleri müsabakalardan büyük başarılarla dönen taekwondocu kızların en büyük hedefi ise isimlerini tüm dünyaya duyurmak. 6 yıldır taekwondo yapan 2015 Taekwondo Avrupa Yıldızlar Şampiyonu, 2015 Teakwondo Uluslararası Yıldızlar Şampiyonu, 2015 ve 2016 Türkiye Taekwondo Yıldızlar Şampiyonu ve 2014 Türkiye Taekwondo Minikler Şampiyonu 13 yaşındaki Zeynep Taşkın, "Her gün neredeyse çalışıyoruz. Yazın sabah akşam çalışıyorduk. Taekwondo bizim için bir zorluk oluşturmuyor. Bilakis mesela çok hareket edesimiz geliyor. Derslerden kafamız çok yoğun olduğundan kafamız dağılıyor. Yaşım küçük olmasına rağmen bu başarıları elde ettim. Arkadaşlarıma da bu sporu tavsiye ediyorum" dedi.

Göğebakan: "Herkesin bu sporu yapmasını isterim"

5 yıldır taekwondoyla uğraşan 2016 Taekwondo Avrupa Yıldızlar Şampiyonu, 2016 Taekwondo Uluslararası Yıldızlar Şampiyonu, 2016 Taekwondo Türkiye Minikler Şampiyonu, 2016 Taekwondo Türkiye Yıldızlar 2.'si ve 2015 Taekwondo Türkiye Minikler Şampiyonu 13 yaşındaki Gökçe Göğebakan, "Antrenmanlarımız güzel zevkli geçiyor. Herkesin bu sporu yapmasını isterim. Yaşımın küçük olmasına rağmen büyük başarılar elde ettim. Türkiye'yi, Avrupa'da, dünyada daha büyük yerlere getirmek istiyorum. Ve bende küçük ve her yaştaki kişilere bu sporu tavsiye ediyorum. Onların gelip görmesini istiyorum. İddialı bir sporcu olduğumu düşünüyorum" diye konuştu.

Dinç: "Küçük yaşta spora başlamak sağlık açısından çok iyi"

4 yıldır taekwondo yapan 2015 Türkiye Minikler 3.'sü 11 yaşındaki İrem Dinç ise, "Küçük yaşta bir spora başlamak daha çok sağlık açısından çok iyi oluyor. Bundan sonraki hedeflerim, milli takıma girmek, dünya ve olimpiyat dereceleri çıkarmak. Taekwondo sporunun halkın nezdinde spor olarak görülmesi tamamen yanlış. Taekwondo, ahlak ve disiplin öne alınarak yapılan bir spor. O yüzden buna sokak dövüşüyle ilgili şeyler katamayız. Yani yanlış olur bu" ifadelerini kullandı.

6 yıldır taekwondo sporu yapan 2016 Yıldızlar Milli Takım Seçme Şampiyonu, 2016 Türkiye Okullar Arası Yıldızlar 2.'si, 2016 Türkiye Yıldızlar Şampiyonası 3.'sü, 2016 Turkish Open yıldızlar Uluslararası 2.'si 14 yaşındaki Melike Önem de, "Bundan sonraki hedefim 2017'de gençlerde şampiyon olmak. Dünya çapındaki hedefim ise dünya şampiyonasında 1.'ci olmak" diye konuştu.

Altınışık: "Çanakkale'nin spor tarihinde bir ilki yaşattık"

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi ve Anafartalar Spor Kulübü Başkanı Hasan Altınışık ise yaptığı açıklamada, "Tabii ki Çanakkaleli olarak gerçekten Çanakkale'ye yakışır başarıla elde etmeye başladık. Çünkü 2014 yılında Emine Göğebakan'la Çanakkale'nin spor tarihinde bir ilki yaşattık. Dünya Şampiyonası'na giden ilk sporcu oldu ve dünya üçüncüsü oldu sporcumuz. 2015 Zeynep Taşkın Fransa'da yapılan Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda çoğu maçlarını nakavtla alarak Avrupa Şampiyonu oldu. Çanakkale'yi ve Türkiye'yi en şekilde temsil etti. Bu yılda Gökçe Göğebakan Romanya'da yapılan Avrupa Taekwondo Şampiyonası'nda bazı maçlarını nakavtla alarak Avrupa Şampiyonu oldu. Yine bu yıl Romanya'da yapılan Avrupa Şampiyonasına ilk defa aynı kulüpten, Anafartalar Spor Kulübü'nden üç sporcu göndererek Çanakkale'nin spor tarihinde bir ilki yaşattık. Tabi bu bizim için gurur verici bir olay. Biz şimdi Emine Göğebakan, yıldızlarda Avrupa Şampiyonu, dünya 3.'sü oldu ama bu yıl da gençlerde Dünya Şampiyonasına gidiyor. Kanada'da yapılacak Dünya Şampiyonasında, dünya şampiyonu olup Çanakkale'ye geleceğini ümit ediyoruz. Tabii ki biz tüm milli takım sporcularına bu vesileyle başarılar diliyoruz. Çanakkale olarak küçük bir iliz ama başarımız büyük. Çanakkale tarihiyle mükemmel bir şehir. Biz il temsilciliği olarak Çanakkale'de 12 tane kulüp kurarak güzel bir rekabet ortamı oluşturduk. Ve bu tatlı bir rekabet ortamıyla da her yıl yapmış olduğumuz Trakya ve Marmara Şampiyonalarında takım halinde şampiyonluklar elde ediyoruz. Ve bu vesileyle de sporcularımızı müsabakalara her an hazır konumda tutuyoruz. Bu da bizim taekwondomuz açısından güzel bir sonuç, güzel bir başarı olmuş oluyor" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber