Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Mart 2015 - 15:28 Yorum: 0

Bu kulübe üye olmanın tek şartı "kitap sevgisi"

GİRESUN (AA) - Giresun’da, birçok meslek grubundan kadının oluşturduğu Sağman Kitap Kulübü, okuma alışkanlığını artırmayı ve kitap okumayı seven kadınları bir araya getirmeyi hedefliyor.Kulüp...

Bu kulübe üye olmanın tek şartı 'kitap sevgisi'

GİRESUN (AA) - Giresun’da, birçok meslek grubundan kadının oluşturduğu Sağman Kitap Kulübü, okuma alışkanlığını artırmayı ve kitap okumayı seven kadınları bir araya getirmeyi hedefliyor.

Kulüp üyesi Elif Çınarlık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halen 13 kadın üyenin bulunduğu kulübün 2009 yılında kurulduğunu söyledi.

Okumayı çok sevdiklerini, buradan yola çıkarak kulübün kurulduğunu aktaran Çınarlık, ”Başta ‘okuyalım’ diyerek yola çıktık. ‘Bir kulüp kuralım, bu işi ciddiyetle yürütelim’ diyerek başlanmış bir kulübüz. Bugün de halen, kurulduğu günkü gibi aynı heyecan ve samimiyetle devam ediyor” dedi.

Çınarlık, kulüpte her meslek grubundan üye bulunduğunu ifade ederek, "Altı yıldır kesintisiz devam eden bir kulübüz. Aramızdan iş ve diğer sebeplerle bazı isimler ayrıldı, bazıları eklendi. Bugün 13 kişi ile kulübümüz devam ediyor. Ayda bir kez toplanıyoruz. Her sektörden arkadaşlarımız var. Eğitimden sağlığa, inşaat sektöründe ev hanımlarına kadar birçok meslekten bayan var kulübümüzde. Biz bir araya gelirken meslek, sınıf, yaş olarak hiçbir seçicilikte bulunmadık” diye konuştu.

Kulüp üyelerinin ayda bir gün toplanarak, belirlenen kitabı değerlendirdiğini aktaran Elif Çınarlık, şunları aktardı:

”Her arkadaşımız belirlediği bir kitabı kulübe sunuyor ve onaylandığı takdirde o kitabı 13 kişi okuyor, yazarı, kitabı ve hissettikleri konusunda paylaşımlarda bulunuyor. Tek amacımız var, kitap okumak, bilgi ve birikimlerimizi ve hissettiklerimizi birbirimizle paylaşmaktır. Tek amacımız okumayı seven ve hakikaten okuyan insanları bir araya getirmek.”

Çınarlık, kulüp üyelerinin bugüne kadar 50’in üzerinde kitap okuyarak, üzerinde değerlendirmelerde bulunduğunu, daha çok Türk, İran, ABD ve Japon başta olmak üzere çeşitli ülke edebiyatlarına ait kitapları tercih ettiklerini sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber