Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 22 Aralık 2014 - 11:13 Yorum: 0

Bu lisenin öğrencileri işsiz kalmıyor

Ayvalık Ticaret Meslek ve Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri, 5 yıldızlı kalitede hizmet sunan Cunda'daki uygulama otelinde çalışarak sektöre hazırlanıyor

Bu lisenin öğrencileri işsiz kalmıyor

BALIKESİR (AA) - ZAFER AKPINAR - Ayvalık ilçesinde, Ticaret Meslek ve Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinin öğrencileri, 176 oda ve 420 yatak kapasiteli, 5 yıldız kalitesinde hizmet verilen Cunda Adası'ndaki Ayvalık Uygulama Oteli'nde çalışarak pratik yapıyor, sektöre hazırlanıyor, mezun olduklarında da işsizlik sorunu yaşamadan lüks otellerde işe giriyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisenin Turizm ve Otelcilik Bölümünün, Türkiye'de turizm sektöründe ara eleman ihtiyacına cevap vermeye çalıştığını söyledi.

Okullarından yılda yaklaşık 120 öğrencinin mezun olduğunu ve önemli bölümünün önemli turizm merkezlerinde iş bulduğunu ifade eden Bilen, öğrencilerinin tercih edilmesinde verdikleri eğitim ve uygulama otelinin etkili olduğunu anlattı.

Cunda'daki uygulama otelinin inşaatının yaklaşık 20 yıl sürdüğünü ve Milli Eğitim Bakanlığının yoğun çalışmaları sonucu karşılaşılan sorunlar çözülerek 1,5 yıl önce faaliyete geçirildiğini vurgulayan Bilen, şunları kaydetti:

"Liseye ait otel, Türkiye'nin en büyük uygulama oteli. Yıldızımız yok ancak 5 yıldızlı otellerle yarışacak kalitede hizmet sunuluyor. Buradaki en büyük hedeflerimizden biri, uygulama oteli sayesinde Ayvalık'ı kongre merkezi yapmak. Otelimizde 150, 250 ve 350 kişilik salonlarımız var. Burada kongreler düzenlenmeye başladı. İlçe ekonomisine çok ciddi anlamda kazanç sağlıyor. Ülkenin 81 ilinden buraya gelen seminerciler, buradan zeytin ve yağı satın alıyor. Denize sıfır, havuzlu ve her şeyiyle dört dörtlük bir otele sahibiz. Öğrencilerimiz de Ayvalık da bölgeye gelen turistler de bu bakımdan çok şanslı."

Bilen, öğrencilerinin çok iyi yetiştiğini ve ülkedeki büyük otellerde rahatlıkla iş bulabildiğini bildirdi.

Önceden turizm eğitimi almak isteyen öğrencilerin il dışına gittiğini dile getiren Bilen, "Şimdi burada, kendi otellerinde daha iyisini görüyorlar. Öğrencilerimiz ayrıca Avrupa'nın birçok ülkesinde staj yapma imkanı buluyor. Öğrencilerimiz henüz 11'inci sınıftayken 5 yıldızlı otellerden teklif alıyor. Mezun olur olmaz işleri hazır. İşsizlik sorunları yok" ifadesini kullandı.

- Otel işletmecileri mezunları kapmak için yarışıyor

Uygulama Otelinin Müdür Yardımcısı Abdülaziz Yük ise öğrencilerinin mesleki gelişimine katkı sağlamak amacıyla ön büro, kat hizmetleri, servis ve mutfak dallarında uygulamalı eğitim verdiklerini bildirdi.

Turistlerle yapılan anketlere göre, uygulama otellerinin başarılı olduğunu ve beğeni topladığını dile getiren Yük, "Örnek aldığımız 5 yıldızlı otellerin hizmet anlayışını elde etmek için kalitemizi artırmak adına sürekli çalışıyoruz. Otelimize dünyanın dört bir tarafından misafirlerimiz geliyor ve misafirlerden aldığımız dönüşler öğrencilerimizin başarılı olduğunu gösteriyor. Öğrencilerimizin bir kısmı lise öğrenimini bitirirken iş buluyor. Buradan mezun olan öğrenciler, yoğun bir şekilde çevre otellerden çağrılıyor" diye konuştu.

Yük, uygulama otellerinin özel sektöre de öncü olduğunu ve Edremit Körfezi'nde hizmet kalitesinin artırılmasına katkı sağladığını belirterek, daha iyiye ulaşmak için çalışmalarının süreceğini kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber