Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 28 Kasım 2014 - 11:18 Yorum: 0

Bu mahallenin kızları hentbol sevdalısı

Osmangazi Belediyespor'un altyapısında yetişen, aynı mahallede yaşayan ve aynı okullarda öğrenim gören hentbolcu kızlar, azimle çalışıp takımlarını Bayanlar Hentbol 1. Lig'e kadar çıkardı

Bu mahallenin kızları hentbol sevdalısı

BURSA (AA) - VEDAT YÜCEBAŞ - Bursa'da, aynı mahallede yaşayan ve aynı okullarda öğrenim gören 16 kız, 6-7 yıl önce dahil edildikleri Osmangazi Belediyespor Kulübünün hentbol takımını, azimli ve istikrarlı çalışmaları sonucu Bayanlar Hentbol 1. Lig'e kadar çıkarmayı başardı.

Osmangazi Belediyespor Bayan Hentbol Takımı Antrenörü Sebahattin Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6-7 sene önce Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'nde, Yeşilevler Münevver Özran Ortaokulu'nda altyapıya yönelik çalışma kapsamında yetenekli 16 kız sporcu belirlediklerini söyledi.

Bu sporculara sıkı bir çalışma programı uyguladıklarını belirten Çetin, 4 yıl önce Osmangazi Belediyespor'un Bayanlar Hentbol Süper Lig'den çekilme kararı aldığını, buna rağmen altyapı çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini anlattı.

Çetin, minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde önemli başarılara imza attıklarını, okullar arası hentbol müsabakalarında da derece elde ettiklerini dile getirerek, "Hepsi aynı mahalleden ve okuldan çıktı. Hepsini aynı liseye göndermemiz büyük şanstı. Böylece hiç dağılmadılar. Aynı lisede ve aynı kulüpte oynadılar. Böylece bir bütünlük sağladık" ifadesini kullandı.

Oyuncularının başarısı üzerine Bayanlar Hentbol 2. Lig'e katılma kararı aldıklarını bildiren Çetin, büyük başarı elde ettiklerini belirtti.

Takımın üstün bir performans gösterdiğine dikkati çeken Çetin, şöyle konuştu:

"Yaşça çok büyük kızlarla mücadele ettik. 18'de 18 galibiyet alarak, hiç yenilmeden şampiyon olduk. Geçen yılki kadromuzu koruduk. İkisi başka takımlara transfer oldu, 5'ini de kiralık olarak verdik. 14 sporcumuz burada devam ediyor. 1. Lig için genç oyuncularımızın daha fazla tecrübe kazanması amacıyla iki yabancı oyuncu transfer ettik. Şu anda ikisi yabancı 16 kişiyiz. Aralarında 2000 doğumlu olanlar da var. Yabancılarımız biraz daha büyük, 24 ve 26 yaşlarında iki yabancı kızımız var, onlara ablalık ediyorlar. 8 hafta sonunda 7 galibiyet. Tek yenilgi aldık, o da tek sayıyla. Biraz kötü günümüzdü. Her şey mükemmel gidiyor. Hedefimiz Süper Lig'e yükselmek. Şimdi aynı okulda altyapı çalışmamız var. Başka okullara da açıldık. Altyapı olarak en sağlam kulüplerden biriyiz ve bunun zaferini de 2. Lig'den 1. Lig'e çıkarak gördük."

Genç sporcularına ciddi transfer teklifleri geldiğini vurgulayan Çetin, bu nedenle sezon öncesi yeni sözleşme imzalatırken zorlandıklarını sözlerine ekledi. 

- "Bu kadar yüksek bir başarı beklemiyorduk"

Osmangazi Belediyespor'un altyapısından yetişen Sibel Gündoğdu da ilkokul 4'üncü sınıftan bu yana aynı kadroyla mücadele ettiklerini ve sonuçta önemli bir başarıya imza attıklarını bildirdi.

Çok iyi antrenman yaptıklarını ve takımın önemli bir kısmının milli takımlara seçildiğini ifade eden Gündoğdu, "Çoğu arkadaşımız milli takıma gidiyor. Ben de U17 Milli Takımına davet edildim. Çok çalışıyoruz ve Süper Lig'e çıkacağımıza inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu. 

Büşra Sancak da arkadaşlarıyla 8 yıldır beraber çalıştıkları bilgisini vererek, "Takım halinde bu kadar yüksek bir başarı beklemiyorduk. Şu anda çok iyi yerdeyim. Geçen sene bir şampiyonluk yaşadık. Bu sene de Süper Lig'e çıkmayı hedefliyoruz" dedi.

Özge Demir, aynı mahallede oturduklarını ve halen aynı lisede öğrenimlerine devam ettiklerini anlatarak, başarılarının birlik olup inanmalarından kaynaklandığını dile getirdi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber