Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 15 Mayıs 2016 - 12:13 Yorum: 0

Bu Sanatı İlk Defa Bir Türk Buldu

Devlet kaatı sanatçısı Murat Ateş, geliştirdiği teknikle yeni bir sanat dalı ortaya çıkardı.

Bu Sanatı İlk Defa Bir Türk Buldu

Devlet kaatı sanatçısı Murat Ateş, geliştirdiği teknikle yeni bir sanat dalı ortaya çıkardı. Üzerine hattatların yazılarını çizdiği derileri daha sonra keserek tablo haline getiren Ateş, bir ilke imza attı.

Kağıtları dantel gibi kesip yapıştırma sanatı olan kaatı ile senelerce uğraşan Murat Ateş, bu sanatı deriye uygulamaya başladı. Ateş, hattatların yazdığı yazıları deri üzerinde çizerek bunları itinayla kesiyor. Yeni bir sanat dalı ortaya çıkartan Ateş, buluşuna "hatt-ı Murat" adını koydu. Bunu dünyada ilk defa kendisinin yaptığını ifade eden Ateş, "Hatt-ı Murat kaatı sanatına yakındır. Bu sanat bugüne kadar hiç yapılmadı. Bunu Allah bize nasip etti. 4 yıldır profesyonel olarak bu sanatı devam ettiriyorum. Ayet-i kerimeleri deriden keserek boş bir tablonun üzerine yapıştırıyorum. Hattatlardan aldığım yazıları büyük bir özenle keserek yapıştırıyorum. Bunlar erkekli ve dişili olarak da ayrılıyor. Bir tablodan iki tablo çıkıyor" dedi.

Deri hat levhalarının büyük rağbet gördüğünü anlatan Ateş, "Bu sanat dünyada bir ilk. Hatt-ı Murat adıyla anılıyor. Elimizden geldiği kadar en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Allah nasip ederse devam ettireceğiz. Bunun patentini ve telif hakkını aldım" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber