Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 28 Mayıs 2016 - 12:48 Yorum: 0

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Eskişehir'de "Sevginin Katıksızı" adlı sergi açan İç Mimar Filiz Mungan, çizdiği kedi ve köpek resimleriyle oluşan sergide eser ve ürünlerin gelirini...

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Eskişehir'de "Sevginin Katıksızı" adlı sergi açan İç Mimar Filiz Mungan, çizdiği kedi ve köpek resimleriyle oluşan sergide eser ve ürünlerin gelirini sokak hayvanları için harcıyor.

Eskişehir'e sokak hayvanları yararına sergi açmaya gelen 36 yaşındaki Filiz Mungan, illüstrasyon çizimleri ve çektiği hayvan fotoğraflarını resim haline getirerek açtığı sergiler ile tanınıyor. Birçok gazete ve kitap illüstrasyonunu çizen Mungan, son olarak Gökhan Yavuz Demir'in yeni çıkacak kitabı "Borges'in dediği gibi" kitabının da illüstrasyonlarını çizdi. Daha önce Bursa'da sergi açan Mungan, Eskişehir'de de açtığı sergiden elde edilecek geliri sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavi masrafları için harcayacak.

Kendi köpeklerinin fotoğraflarını çektikten sonra bunların resmini çizerek açtığı sergi hakkında konuşan Mungan, "Hobi olarak başladım normalde, asıl işim iç mimarlık. Kendi köpeklerimin ve sokak hayvanlarının fotoğraflarını çekerek resimlerini yamaya başladım. Bunlar birikince bir şeye vesile olsun diyerek Bursa'da bir sergi açtım. "Sevginin katıksızı" sergisini açarak onun gelirlerini sokak hayvanlarına harcadım. Bursa'daki sergi sosyal medya hesabımda çok dikkat çekince Eskişehir'den de bir sergi teklifi geldi. 1 yıllık bir süre içerisinde hazırladım bu sergiyi, zaten çizdikçe yenisini ekledim. Bu çalışmaları bireysel olarak yapıyorum ama bir dernek veya federasyonla çalışmak çok daha etili ve kalıcı sonuçlar ortaya çıkarıyor. HAYTAP ile tanıştık, özellikle HAYTAP'ın kurucusu Ahmet Kemal Şenpolat ile güzel diyaloglarımız oldu, kendileri çok yardımcı oluyor" şeklinde konuştu.

ESKİŞEHİR DİĞER ŞEHİRLERE GÖRE DAHA DUYARLI

Eskişehir'e sergi açmak için geldiğinde ilk dakikadan itibaren birçok insanla tanıştığını dile getiren Mungan, Eskişehir'in sokak hayvanları konusunda diğer illere göre daha duyarlı olduğuna inandığını söyledi. Bireysel olarak yardım etmek isteyen kişilere dernek, sivil toplum kuruluşları veya federasyonlarla iletişime geçmelerini önerdi.

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Bu Serginin Geliri Sokak Hayvanlarına

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber