Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 17 Ekim 2017 - 10:38 Yorum: 0

Buca’daki merkez hayata bağlıyor

İzmir'de, kurulduğu günden bu yana 2 bin 500'e yakın danışanının hayatına dokunan Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi, çalışmalarıyla...

Buca’daki merkez hayata bağlıyor

İzmir'de, kurulduğu günden bu yana 2 bin 500'e yakın danışanının hayatına dokunan Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi, çalışmalarıyla danışanlarının hayatlarına yön veriyor.

Buca Belediyesi tarafından, kadına yönelik şiddet olaylarının önüne geçmek ve kadınların Buca'da yalnız olmadığını vurgulamak amacıyla açtığı Özgecan Kadın Danışma Merkezi, ailelerin uğrak yeri oldu. Tamamen gizlilik esasıyla çalışan ve uzman psikologların ücretsiz hizmet verdiği merkez, kurulduğu günden buyana yaklaşık 2 bin 500 Buca'lıya danışmanlık hizmeti verdi. Özellikle boşanma, aile içi iletişim, öfke kontrolü ve kadına yönelik şiddet konularında talep gören merkez, aile ve bireylerin her yönden sağlıklı yaşam sürebilmesi için mücadele verirken, merkezin Tire, Bayındır, Bergama ve Torbalı gibi ilçelerden de danışanlarının bulunduğu öğrenildi.

Danışanlarıyla bir araya gelerek istişare toplantıları düzenleyen merkezin, ihtiyaç ve taleplere göre çalışma alanlarını belirlediği kaydedildi. 77 yaşındaki annesi, 78 yaşındaki babası yüzde 99 engelli olup bitkisel hayat süren kardeşiyle 12 yıldır birlikte yaşayan 47 yaşındaki Seval Efe de, Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkeziyle yeniden hayata tutundu. Merkez'in desteğiyle tekrar hayata döndüğünü söyleyen Seval Efe, "Merkez sayesinde yaşam sevinciyle doldum. Ne zaman arasam ulaşıp, destek alabiliyorum. Yalnız olmadığımı anladım" diyerek merkezin önemine dikkat çekti.

Buca’daki merkez hayata bağlıyor

Buca’daki merkez hayata bağlıyor

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber