Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 13 Ekim 2016 - 10:53 Yorum: 0

Buca’daki müzeye ilk bağış 200 yıllık küp

İzmir'in Buca ilçesinde, köy kültürünü yaşatmak, kaybolan değerleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere taşımak için köy müzesi kurulma çalışmaları...

Buca’daki müzeye ilk bağış 200 yıllık küp

İzmir'in Buca ilçesinde, köy kültürünü yaşatmak, kaybolan değerleri gün yüzüne çıkarmak ve gelecek nesillere taşımak için köy müzesi kurulma çalışmaları başlatılırken, müzeye ilk bağış 200 yıllık tarihi olan zeytinyağı küpü oldu.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca'nın altı köy ve mahalle sakinleriyle Belenbaşı'nda biraraya geldi. Köy müzesinin kurulumu, amacı ve içeriği hakkında vatandaşları bilgilendiren Başkan Piriştina, müzede sergilenecek materyaller konusunda desteklerini istedi. Yeni nesillere köylerin tarihi, teknolojik gelişimleri, unutulmaya yüz tutmuş örf ve adetlerini anlatabilmek amacıyla kurulacak müzede; günlük eşyalar, mutfak malzemeleri, tarım aletleri, eski fotoğraflar, evrak, yazışma ve mühür gibi köy kültürünü yansıtacak envanterlerin sergileneceğini belirten Başkan Piriştina "Gelin köylerin kültürel serüvenini birlikte ölümsüzleştirelim. Geçmişten geleceğe bu tarihi serüvenin elçileri olalım, ülkenin en güzel müzesini ilçemizde yapalım.Müzemizi hatıralarınızla süsleyelim" çağrısı yaptı.

İlk bağış 500 litrelik küp

Başkan Piriştina'nın çağrısı yanıt bulmakta gecikmedi. Toplantının hemen ardından Karacaağaç sakini Makbule Karabıyık, 500 litrelik 200 yıllık tarihi olan zeytinyağı küpünü müzeye bağışladı. Toplamda bin 76 metrekare inşaat alanına sahip olacak müzenin iki kattan oluşacağı, müzenin içerisinde köy sineması, kütüphane, sergi salonu, kafeterya, köy kültürü bilgilendirme ekranları, tematik sergi salonu ve müze market bulunacağı kaydedildi.

Buca’daki müzeye ilk bağış 200 yıllık küp

Buca’daki müzeye ilk bağış 200 yıllık küp

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber