Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Kasım 2016 - 17:08 Yorum: 0

BÜ’de Şehit Öğretmenler anıldı, öğretmenlik mesleği konuşuldu

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen panelde görevi başında şehit olan öğretmenler anıldı.

BÜ’de Şehit Öğretmenler anıldı, öğretmenlik mesleği konuşuldu

Bartın Üniversitesinde gerçekleştirilen panelde görevi başında şehit olan öğretmenler anıldı. Ayrıca etkinlikte geçmişten geleceğe öğretmenlik tartışıldı.

Bartın Üniversitesi Eğitim Fakültesi tarafından "Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik" paneli düzenlendi. Etkinliğin açılışında görevi başında şehit olan öğretmenler için saygı duruşunda bulunuldu. Ayrıca şehit öğretmenlerin hayat hikâyeleri de gerçekleştirilen sinevizyon ile yansıtıldı. Gerçekleştirilen video gösterisi sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşandı.

Panelde konuşan Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, 15 Temmuz'da yaşanan kanlı darbe girişimini hatırlatarak, "Geleceği inşa eden öğretmenlerimizin yetiştirdiği bireyler bu ülkeyi hep ileriye taşıyacak, bayrağımızın ilelebet dalgalanmasına vesile olacaktır. Öğretmenlerimiz, 15 Temmuz gecesi yaşananların bir daha yaşanmaması için ülkesini seven imanlı gençler yetiştirecektir." dedi.

"Öğretmen imanlı, edepli, liyakatli ve vicdanlı olmalı"

Konuşmasında Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy'dan da alıntılar yapan Rektör Kaplan, "İstiklâl Marşımızın yazarı, milli şairimizin de dediği gibi öğretmen imanlı, edepli, liyakatli ve vicdanlı olmalıdır. Öğretmenlerimiz ilim ve irfan sahibi olarak yaptıkları işlere anlam yüklemelidirler. Bu anlam bir değer içererek, toplumumuzun kültür ve ahlak sistemiyle bağdaşmalıdır. İyi işler yapmalı, ortaya koyulanların toplum nazarında bir karşılığı olmalıdır." diye konuştu.

"Öğretmen öğrencisinin kalbine de hitap etmelidir"

Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nuriye Semerci ise, öğretmen ve öğrencinin düşünerek hareket etmeleri gerektiğini vurguladı. Semerci, "Öğretmen öğrencisinin zihnine ve kalbine hitap etmelidir. Böyle olursa öğrenci zihinsel ve duygusal bağımsızlığını geliştirir. Bu durumda öğrenci aldığı eğitimle birlikte, hiçbir yere ne zihnini ne de duygularını ipotek ettirmez." şeklinde konuştu.

Geçmişten geleceğe öğretmenlik konuşuldu

Konuşmaların ardından geçilen panelin oturum başkanlığını Rektör Kaplan yaptı. Panelde Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. İsa Özkan, Prof. Dr. Mustafa Sever ve Doç. Dr. Fatih Sakallı "Geçmişten Geleceğe Öğretmenlik" konularında konuşma yaptı.

Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü öğretim elemanları Övgü Özparlak ve Reha Sarıkaya da bir müzik dinletisi sunduğu etkinliğe, Belediye Başkan Vekili Erol Demirkoparanoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

BÜ’de Şehit Öğretmenler anıldı, öğretmenlik mesleği konuşuldu

BÜ’de Şehit Öğretmenler anıldı, öğretmenlik mesleği konuşuldu

BÜ’de Şehit Öğretmenler anıldı, öğretmenlik mesleği konuşuldu

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber