Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Mart 2015 - 16:23 Yorum: 0

Buğdayda hastalık endişesi

BURSA (AA) - Yenişehir ilçesinde, şiddetli yağışlar ve ardından hemen havaların ısınmasından dolayı topraktaki mantarların çoğalmasıyla baş gösteren kök boğazı hastalığı ve yine...

Buğdayda hastalık endişesi

BURSA (AA) - Yenişehir ilçesinde, şiddetli yağışlar ve ardından hemen havaların ısınmasından dolayı topraktaki mantarların çoğalmasıyla baş gösteren kök boğazı hastalığı ve yine aşırı yağışlar nedeniyle buğday köklerinin gelişememesi nedeniyle buğday köklerinin kurumaya başladığı belirtildi.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu iki hastalığı da erken teşhis ettiklerini söyledi.

Hemen bunun önlemini almaya başladıklarını bildiren Aktaş, şöyle konuştu:

"Hastalıklardan kurtulmak için gereken ilaç ve gübreleri bünyemizde bulunan ziraat mühendisi vasıtası ile bütün mahallelerimize duyurduk ve çözüm yollarını da söyledik. Bununla ilgili mahalle mahalle gezip bilgilendirme çalışmalarımız sürüyor. Yine bu konu ile ilgili ilçemizin en fazla buğday ekimi yapan Terziler Mahallemizde konuyla ilgili ilaç üreten bir firmanın yetkilileri gelip konferans verecek. Erken teşhis önemli. Önlem almasaydık verimde yüzde 70’lere varan düşüş gerçekleşirdi. Şu an kaybımız en fazla yüzde 10 olacak. Bu hastalıklar sadece bölgemizde değil, birçok bölgede görülüyor. İnşallah o bölgelerimiz de bir an önce mücadeleye başlar."

ETİKETLER: Buğday hastalık
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber