Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Güncel 11 Mart 2015 - 17:53 Yorum: 0

Buğdayda yabancı otla mücadele

SAMSUN (AA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, yabancı otun, buğday üretiminde yüzde 30 ile 40 arasında ürün kaybına neden olduğunu bildirdi.Güven, yaptığı açıklamada,...

Buğdayda yabancı otla mücadele

SAMSUN (AA) - Samsun Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kadir Güven, yabancı otun, buğday üretiminde yüzde 30 ile 40 arasında ürün kaybına neden olduğunu bildirdi.

Güven, yaptığı açıklamada, buğday tarımında yabancı otla mücadele yapılması gerektiğini söyledi.

Yabancı otla mücadelenin önemine dikkati çeken Güven, "Yabancı otlar üretimini yaptığınız kültür bitkileri ile toprakta bulunan besin maddeleri, su, ışık, açısından rekabet etmekte kültür bitkisine gölge tesiri yaparak, gelişimini engellemekte, yetiştirdiğimiz ürünlerde yüzde 30 ile 40 oranında ürün kaybına neden olmaktadır. Ayrıca ürünün düşük kalitede olmasına yol açar. Yapılan inceleme ve çalışmalar sonucunda buğday tarlalarında yabancı otlar ile ilaçlı mücadele döneminin geldiği tespit edilmiştir" diye konuştu.

Yabancı otlarla mücadele kültürel önlemlerin ve kimyasal mücadele yoluyla iki şekilde yapıldığına işaret eden Güven, kullanılacak ilaçla ilgili reçete ve detaylı bilgi almak için üreticilerin il ve ilçe müdürlüklere müracaat etmesini istedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber