Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Siyaset 29 Ekim 2014 - 13:03 Yorum: 0

Bugün Cumhuriyet kendi özüyle yeniden buluşmuştur

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün Cumhuriyet, kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasıyla yeniden buluşmuştur" dedi.

Bugün Cumhuriyet kendi özüyle yeniden buluşmuştur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'Türkiye Cumhuriyeti milletimizin müşterek eseridir, tıpkı biçimde Türkiye Cumhuriyeti cumhurun tamamının yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir, 77 milyonun her bir ferdi bilaistisna bu Cumhuriyetin öz evladıdır, bu Cumhuriyetin eşit derecede sahibidir' dedi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. sene dönümü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi (AKM) merasim sahasında resmi geçit düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet hususi ile üstü açık klasik araçtan, TSK Atlı Tören Kıtası ve Cumhurbaşkanlığı Motosikletli Timi eşliğinde tören birliklerini denetledi, yurttaşlar ile öğrencilerin bayramını kutladı. 

Selamlama öncesi TSK Bando Okulları Komutanlığı Bandosu öğrencileri ve Çankaya Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Korosu kısa bir konser verdi. 

Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın protokoldeki yerini almasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün mana ve önemine ait bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin 91. müessese coşkusunu, heyecanını, gurur ve iftiharını 77 milyonun her zaman beraber idrak ettiğini söyledi. 

Türkiye'yi 91 yıllık süreçte her bölgede büyütmek için hummalı bir savaş verdiklerini, bu kutlu mücadelede aşırı mühim başarılar elde ettiklerini ve 'Türkiye Cumhuriyeti'nin, aziz milletimiz için bulunduğu kadar dünyanın mazlum ve mağdurları için de bir ümit ışığı şekilde doğduğunu' anlatım eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, '91 senenin peşinden geldiğimiz noktada ekonomisiyle göz kamaştıran, demokrasisi her geçen gün ileri standartlara kavuşan, ulusal birlik ve kardeşliğini her çeşitli mani ve saldırıya karşın en zinde biçimde yücelten bir Cumhuriyetimiz var. Dahası kurulduğu ilk gün bulunduğu bunun şeklinde bugün de dünyanın her yerindeki mazlumlar, mağdurlar ve muhtaçlar için yegane ümit olma özelliğini en zinde biçimde koruyan, umutlara karşılık bulmanın soylu mücadelesini sağlayan bir Cumhuriyetimiz var' diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

'Kuruluşunun 91. sene dönümünde bir kere daha altını kalın çizgilerle çizerek anlatım etmek isterim ki; Türkiye Cumhuriyeti milletimizin müşterek eseridir, tıpkı biçimde Türkiye Cumhuriyeti cumhurun tamamının yani istisnasız 77 milyonun cumhuriyetidir, 77 milyonun her bir ferdi bilaistisna bu Cumhuriyetin öz evladıdır, bu Cumhuriyetin eşit derecede sahibidir. Rabbimize ebedi şükürler olsun ki bugün ulaştığımız seviyede Cumhuriyet, tüm etnik kökenlere, inançlara, dillere, kültürlere eşit mesafede duran bir yapıya kavuşmuş, yani kendi özüyle, ruhuyla gerçek manasıyla tekrar buluşmuştur. Devlet ile millet, cumhur ile cumhuriyet bugün daha kocaman bir muhabbetle kucaklaşmış eski acılar, kırgınlıklar, dargınlıklar tedavi ve telafi yoluna girmiştir. İşte bu dayanışma ve kardeşlik ruhuyla geleceği inşa etmeyi sürdüreceğiz.

İnşallah 9 sene sonra Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. sene dönümünü yeni ve büyük kazanımlarla daha kocaman bir heyecan ve heyecanla idrak edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Cumhuriyetimizin sağlam temellerini atan herkese, TBMM'ne, aziz şehitlerimiz ve gazilerimize milletçe bir kere daha minnettarlığımızı anlatım ediyoruz. Cumhuriyetimizi daha da büyüteceğimize, yücelteceğimize, onu insanlığın bir ümit kaynağı şekilde muhafaza edeceğimize dair bütün şehitlerimize buradan bir kere daha söz veriyoruz.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karaman'ın Ermenek ilçesindeki maden kazasını da anımsatarak, 'Karaman'da yaşanan acı maden faciası sebebiyle üzüntümüz büyük. Umudumuzu hala kesmiş, bitirmiş değiliz' dedi. Şu anda kimi bakanların bölgede bulunduğunu, törenlerin peşinden Başbakan Ahmet Davutoğlu ve kendisinin de alana gideceğini bildiren Erdoğan, 'Temennimiz odur ki 18 kardeşimize  kavuşalım, son temel kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz' ifadelerini kullandı.

Ermenek'teki maden kazası itibariyle bu akşam düzenlenecek Cumhurbaşkanlığı Cumhuriyet Resepsiyonu'nun iptal edildiğini belirten Erdoğan, 'Bu vakadan sonra bizim böyle bir resepsiyonu yapmanın doğru olmayacağı kararını verdik ve bu sene Cumhuriyet Resepsiyonunu yapmıyoruz. Aziz milletim, sevgili vatandaşlarım Cumhuriyet Bayramı hepinize, hepimize kutlu olsun diyorum' diyerek konuşmasını bitirdi.  

ETİKETLER: Cumhuriyet , Bayram , Kutlama
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber