Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 27 Temmuz 2014 - 12:11 Yorum: 0

Büker'den yabancı kuralı eleştirisi

Milli basketbolcu Evren Büker, TBF'nin yeni sezon için uygulamaya koyduğu yabancı kuralını eleştirerek, "Bundan dönüleceğini düşünüyorum" dedi.

Büker'den yabancı kuralı eleştirisi

Ay-yıldızlı ekip, 30 Ağustos-14 Eylül tarihlerinde İspanya'da düzenlenecek Dünya Kupası hazırlıklarını İtalya'nın Bormio kasabasında sürdürüyor. A Milli Takım'ın Dünya Kupası namzet kadrosunda yer alan Evren Büker, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Avrupa şampiyonu olan umut Milli Erkek Basketbol Takımı oyuncularına kulüp takımlarında mesuliyet ve yeterli sürenin verilmesi gerektiğini belirten ulusal basketbolcu, şöyle konuştu:

'Altyapıdan da pırıl pırıl gençler geliyor. umut milliler Avrupa şampiyonu oldu. mühim olan bu gençlerin takımlarında mesuliyet ve zaman alabilmeleri. Öyle olursa ulusal takıma müspet yansımalarını görebiliriz. Önümüzdeki sezon oynanacak sistemde bunun zor olacağını görüyorum fakat bundan dönüleceğini düşünüyorum. Türk oyuncular şekilde bizim potansiyelimiz ve yeterli azmimiz var. Umarım altyapılarda Avrupa şampiyonu olan çocuklar ligimizde de zaman alıp, tıpkı sorumlulukla basketbol kalitelerini geliştirerek, A Milli Takım'a hizmet verirler.'

'Bu biçimde devam ederse hepsi için fena bir son olacaktır'

TOFAŞ forması giyen 29 yaşındaki basketbolcu, Ümit Milli Takım'da şampiyonluk yaşayan genç oyuncuların kulüp takımlarında zaman alamaması mecburiyetinde sonlarının fena olacağını savundu.

Genç basketbolcuların Yunanistan'ın Girit adasında düzenlenen şampiyonada bütün yeteneklerini sergileme fırsatı bulduğunu vurgulayan Evren Büker, şunları kaydetti:

'Bu yeteneklerini ileriye götürmeleri için sahada zaman almaları lazım. Biz şimdi bu çocukları hangi takımla, nerede sahaya süreceğiz? Bunun cevabını arayıp bulmamız lazım. Yoksa bu, ümitlerde Avrupa şampiyonu olmuş ve ondan sonra zaman geçtikçe unutulmuş bir hatıra şekilde kalacaktır. Bu biçimde devam ederse hepsi için fena bir son olacaktır. Eğer biz onlara mesuliyet verip, sahada sürelerini artırırsak, onlar da bu istekle devam ederlerse, bütün oyuncu kardeşlerimin çok çok iyi yerlere geleceğine inanıyorum. Burada planlamayı oluşturan yöneticilerimiz, antrenörlerimiz ve federasyonumuz etkili olacaktır. Onların en doğru kararı almasını temenni ediyorum.'

Federasyon, bu sezondan geçerli olmak üzere Türkiye Basketbol Ligi'nde yabancı oyuncu sayısındaki düzenlemeyi değiştirdi. Geçen sezon 3+2 (3'ü sahada, 2'si kenarda) kuralı bu sezon daha da esnek duruma getirildi. Yeni kural çerçevesinde takımlar maç kadrolarında 6 yabancı oyuncu bulundurup, 5'ini aynı anda sahaya sürebilecek.

'Dünya Kupası'na kadar hazır duruma geliriz'

Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Bormio'da fiziksel yükleme antrenmanları yaptıklarını söz eden ulusal basketbolcu, 'Zor bir çalışma temposu var. Ondan sonra da hazırlık maçları başlayacak. İnşallah Dünya Kupası'na kadar hazır duruma geliriz' diye konuştu.

Evren Büker, İspanya'daki turnuvaya ikincilik apoletiyle gittiklerini hatırlatarak, 'Dünya Kupası, en iyilerin bulunduğu yer. En son şampiyonada kendi evimizde ikinci olmuştuk. Zor bir turnuva bizi bekliyor. Her maçı ayrı ayrı düşünüp, iyi basketbol oynayıp elde eden yan olmak için mücadele edeceğiz. Bunun için de oraya en hazır biçimde gitmemiz gerek' ifadelerini kullandı.

'Herkes özverili ve istekli bir biçimde çalışıyor'

Milli takımın tecrübeli oyuncuların yanı dizi gençlerle desteklendiğini söz eden Evren, özverili ve istekli bir biçimde çalıştıklarını belirterek, 'Senelerden bu yana bir çok çok oyuncu birlikteydi. Şimdi tecrübeli oyuncuların birlikte genç oyuncular var. Bence güzel bir ortam var. Herkes özverili ve istekli bir biçimde çalışıyor. Zaten ciddi olan takım olabilmek. İnşallah biz o olguyu sağlar ve Dünya Kupası'nda parkeye yansıtırız' değerlendirmesinde bulundu.

Çeşitli nedenlerle A Milli Takım'a gelmeyen oyuncuların eksikliğinin hissedileceğini aktaran Evren Büker, sözlerini şöyle tamamladı:

'Aday kadroda olmayan isimler çok çok kıymetli ve senelerce ulusal takıma hizmet etmiş oyuncular. Sezonda 100 maçtan çok sahaya çıkan kaptan Hidayet Türkoğlu, 16-17 yıldır yaz olduğunda da ulusal takım kampına gelip iki ay boyunca çalışmalarına devam etti. Bu gerçekten inanılmaz bir şey. Avrupa'da çok sayıda oyuncu affını isteyerek ulusal takımlarına gitmiyor. Hidayet'e teşekkür etmek lazım. Neler yapabileceğimizi bizlere işaret eden oyuncudur. Birçoğumuza da misal olmuştur. Tecrübesinin eksikliğini tam olarak hissedeceğiz fakat kimse de 25 yaşında sabit kalmıyor. Zaman çabuk geçiyor ve bir biçimde yenilemek lazım. Biz de iyi bir jenerasyon yakaladık.'

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber