Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Bulanık'ta "Hoşgeldin Bebek Projesi"

MUŞ (AA) - Bulanık Devlet Hastanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) iş birliğiyle ilçede "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.Proje kapsamında ekonomik durumu düşük...

Bulanık'ta 'Hoşgeldin Bebek Projesi'

MUŞ (AA) - Bulanık Devlet Hastanesi ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) iş birliğiyle ilçede "Hoş Geldin Bebek" Projesi hayata geçirildi.

Proje kapsamında ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebekler ziyaret edilerek, hediye dağıtıldı.

Projenin tanıtım toplantısına katılan Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin, projeyi anlamlı bulduklarını belirterek, yeni doğan bebeklere ve annelerine verilen hediyelerin büyük bir anlam taşıdığını söyledi.

Projeye katkı sunanlara teşekkür eden Şahin, "Hastane yönetimi bize böyle güzel bir proje için başvurdu. Bizde bu anlamlı projeye destek verdik. Kaymakamlık olarak her zaman güzel projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Projenin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Bulanık Devlet Hastanesi Başhekimi Sadrettin Arslan da sosyo-ekonomik durumu düşük olan ve hastanede doğum yapan anne ve bebeğinin sağlığı için bir duyarlılık oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

Projeye katkılarından dolayı kaymakam Şahin'e teşekkür eden Arslan, "Annelerin hamilelik boyunca düzenli kontrollerini yaptırmasını sağlamak, doğumlarını hastanede gerçekleştirmek ve doğumdan sonra bebeğin bakımını özendirmek amacıyla, bu sosyal proje gerçekleştirdik" diye konuştu.

Projeyi hazırlayan Hastane Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Ayşe Zırhlı de anne ve bebek sağlığı konusunda duyarlılık oluşturmak için projeyi yaptıklarını söyledi.

Zırhlı, "Projemiz, hastanede doğum yapan annelerimize ve bebeklerine destek olmak, onların ilk bakımlarını sağlamak, annelerimizi bebek bakımı ve sağlığı hakkında bilgilendirmek ve psikolojik açıdan destek verme aşamaları kapsıyor" ifadesini kullandı.

Toplantıya, Sağlık Müdür Yardımcısı İbrahim Evsen ile hastane personeli katıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber