Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Mayıs 2016 - 20:28 Yorum: 0

Bülent Ecevit Üniversitesi’nden 4. Engelsiz Üniversite Mezuniyet Töreni

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Engelsiz Üniversite Mezuniyet Töreni Engelli Haftası ekinlikleri kapsamında yürütülüyor.

Bülent Ecevit Üniversitesi’nden 4. Engelsiz Üniversite Mezuniyet Töreni

Bülent Ecevit Üniversitesi'nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Engelsiz Üniversite Mezuniyet Töreni Engelli Haftası ekinlikleri kapsamında yürütülüyor.

Önceden belirlenen öğrencilerin katıldığı program gün içerisinde; mühendislikten güzel sanatlara kadar pek çok uygulamalı ve pratik derslerin verilmesiyle başladı. Tören, derslerin ardından öğrencilerin kep atmasıyla sona erdi.

Sabah saatlerinde başlayan programda katılımcılara tarihten ekonomiye, bilimden sanata farklı alanlarda öğretim üyeleri tarafından dersler verildi. Derslerin ardından Farabi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen katılım belgelerinin verildiği Mezuniyet Töreninde öğrenciler heyecanlı, aileler ve törene katılanlar ise duygulu dakikalar yaşadı.

Engelsiz Üniversite Eğitimine katılan 33 öğrenci, İnsan Fizyolojisinden Anadolu Arkeolojisine, Ağız ve Diş Sağlığı Eğitiminden Robot ve Yaşam eğitimine kadar toplamda sekiz farklı bölümden ders alarak üniversiteden mezun olmaya hak kazandılar. Fen Edebiyat Fakültesi Uzaktan Eğitim dersliğinde gördükleri derslerin ardından cübbe ve keplerini giyerek aileleri ve öğretmenleri ile birlikte Mezuniyet Töreninin yapıldığı Farabi Spor Salonuna geldiler.

Salona büyük heyecanla giren öğrencileri, Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, Vali Vekili Ahmet Karakaya, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Birol Şimşek, Belediye Başkan Vekili Zeki Çolak, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer, Rektör Yardımcıları, BEÜ Senatosu üyeleri, protokol üyeleri, Engelsiz Mezuniyet Projesine destek olan kurum ve kuruluşların temsilcileri, Üniversitenin akademik ve idari personelinden oluşan kalabalık bir izleyici topluluğu alkışlarla karşıladı.

Safiye Sarıkaya'nın işaret dili ile söylediği İstiklal Marşının ardından Zonguldak Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi tarafından Hint Dansları gösterisi, Zonguldak Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri Sema Grubu sema gösterilerini sundu. BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulundan mezun olacak Gözde Yurdakul'a hediyeleri BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer tarafından takdim edildi.

Mezuniyet töreninde engelli öğrenciler adına Mustafa Kalembaşı bir konuşma yaptı. Kalembaşı'nın ardından 4. Engelsiz Üniversite Programı katılımcıları adına öğrenci velisi Leyla Mısır yaptığı konuşmada BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e, ailesine, öğretmenlerine ve tüm BEÜ personeline teşekkür etti. Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Uzm. Hakan Kalyon, yaptığı açılış konuşmasında BEÜ'nün engelli bireyler için sürdürdüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdikten sonra Engelsiz Mezuniyet Programının neden yapıldığını ve önemini anlattı.

Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer BEÜ'nün engelli bireyler konusunda farkındalık ve algı yaratmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaların başında "engelsiz kampüs" projelerinin yer aldığını belirttiği konuşmasında, "Bizler bu projeyi uygulamaya koyarak ve 4. düzenleyerek, engelli bireylerin üniversite eğitimlerine dikkat çekmeyi, engelli kardeşlerimizle ilgili üniversite olarak yıl boyu yaptığımız tüm organizasyonlara ilave olarak bu konuda bir günlük de olsa bir eğitim programı ile katkıda bulunmayı, onları üniversitemizle buluşturmayı amaçladık. Bir farkındalık projesi olarak dört yıl önce başlattığımız bu projeyi bu yıl da başarılı bir şekilde tamamlamış olmaktan ve artık bu projeyi geleneksel hale getirmiş olmaktan da ayrıca büyük bir kıvanç duyuyoruz. Bu projemize katılan tüm kardeşlerimi kutluyorum. Onların yüzünde görmüş olduğumuz gülümseme ve sevinç bizim için çok değerlidir. Bu projemizin hem başarıyla gerçekleştirilmesine hem de sürdürülebilirliğine destek veren Zonguldak valimiz Sayın Ali Kaban'a şükranlarımı sunuyorum." dedi. Özer konuşmasının sonunda Engelsiz Üniversite Eğitiminin başarı ortakları olan kamuya bağlı ve özel sektöre ait kurumlar ile derneklere ve emek veren tüm BEÜ personeline teşekkür etti.

Konuşmaların ardından BEÜ Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Uzm. Hakan Kalyon ile dersleri veren Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hale Sayan Özaçmak, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emre Bodrumlu, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilal Ayoğlu, Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayyar Gürdal, Ereğli Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aysel Memiş, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Rıfat Hacıoğlu, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Onur Eroğlu ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Çağlar Uzun'a teşekkür belgeleri Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban tarafından takdim edildi.

Öğrenciler katılım belgelerini almaya kişisel özellikleri ile tanıtılarak davet edildiler. Katılım belgeleri Zonguldak Valisi Ali Kaban'ın eşi Neriman Kaban, Vali Vekili Ahmet Karakaya, Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğg. Birol Şimşek, Belediye Başkan Vekili Zeki Çolak, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Neşe Kurt, Rektör Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer tarafından verildi.

Kep atma töreni öğrencilerin, ders veren akademisyenlerin ve protokol üyelerinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleşti. Tören öğrencilerin Rektör Özer ve protokol üyeleri ile fotoğraf çektirmelerinin ardından sona erdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber