Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 28 Mayıs 2016 - 19:13 Yorum: 0

Bulgur, Kebabın Tahtına Göz Dikti

Kebap diyarı Gaziantep'te düzenlen bulgur festivalinde, bulgurdan yapılan 101 çeşit yemek sergilendi.

Bulgur, Kebabın Tahtına Göz Dikti

Kebap diyarı Gaziantep'te düzenlen bulgur festivalinde, bulgurdan yapılan 101 çeşit yemek sergilendi. Japonların meşhur yemeği suşinin tadına bakan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şişme, bulgurun kebabın tahtını sağlayacağını söyledi.

Gaziantep Ticaret Borsası(GTB), Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Makarna Bulgur Tanıtım grubu işbirliğinde bulgur festivali düzenlendi. Festivale Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Mehmet Daniş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşioğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GTB Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, çevre illerdeki borsa temsilcileri, ulusal ve yerel medyanın temsilcileri, köşe yazarları çok sayıda vatandaş katıldı.

DEV KAZANDA BULGUR KAYNATILDI

Festivalde dev kazan içerisinde bulgur kaynatıldı. Kazanın altındaki odunları ise Başbakan Yardımcısı Şimşek ve beraberindeki protokol hep birlikte tutuşturdu. Şimşek, protokol ile birlikte bulgurdan yapılan ve aralarında, sebze ve tatlılarında bulunduğu 101 çeşit yemeğin sergilendiği alana geçti.

BAŞBAKAN YARDIMCISI ŞİMŞEK SUŞİ YEDİ

Bulgurlu çikolatan ikram edilen Bakan Şimşek'e bulgurdan yapılan ve Japonların meşhur yemeği suşiden de ikram edildi. Suşiyi Japon usulü çubuklarla yiyen Şimşek ve beraberindeki protokol, bulgurdan yapılan yemeklerin tek tek tadına baktı. Bakan Şimşek, gazetecilerin sorusu üzerine suşiye ve bulgurla yapılan yemek çeşitlerini çok beğendiğini ifade etti. Bulgur'un Gaziantep'te kebabın tahtını sallayacağını savunan Şimşek, "Gaziantep'te kebabın tahtı sarsılıyor arkadaşlar. Kebabın tahtı sallanıyor" dedi.

İkram edilen suşiyle ilgili soruya ise, "Çok güzel olmuş gerçekten. Londra'da tattıklarımızdan farkı yok. Çok güzel yapılmış rahat bir şekilde pazarlanabilir dünyaya" cevabını verdi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in suşi ikram ettiği gazetecilere Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise bulgurdan yapılan çikolata ikram etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber