Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 29 Temmuz 2016 - 10:28 Yorum: 0

Burada ekmeğe zam yok

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Özerler Mahallesi'nde 2006 yılından beri ekmek fırını işleten Birsen Dinçer, ekmeğe 10 yıldır zam yapmadığını...

Burada ekmeğe zam yok

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi Özerler Mahallesi'nde 2006 yılından beri ekmek fırını işleten Birsen Dinçer, ekmeğe 10 yıldır zam yapmadığını ve 50 kuruştan sattığını söyledi.

10 yıl önce ekmek fırını açtığını söyleyen Birsen Dinçer, "60 yaşındayım, 2006 yılında bu ekmek fırınını açtık. 3 çocuğum, 6 torunum var. Burada ailece çalışıyoruz. Çocuklarım hamur ustalığı yapıyor. Benim eşim de fırıncıydı, o yüzden bu işe girdik ve devam ediyoruz. Fırıncılık iyi bir meslek, yaşım ve sağlığım el verdikçe devam edeceğim. Ben devam ettiremezsem çocuklarım devam ettirecek" diye ifade etti.

"Zam yapmayı düşünmüyorum"

Ekmeğe zam gelse de zam yapmayacağını söyleyen Dinçer, "Müşteriler bizden çok memnun. Dükkana günde 3 defa ekmek geliyor. Fırınımızı sabah 9'da açıp akşam 9'da kapatıyoruz. Fakat bazen fırında ekmekler erken bittiği için fırını erken kapatıyoruz. Ekmeği 50 kuruşa satıyoruz. Ekmeğe zam gelse de biz bu fiyattan ekmek satmaya devam edeceğiz. Zam yapmayı düşünmüyorum" dedi.

"Ekmeğe talep fazla"

Civar köylerden ekmek almaya gelen vatandaşların olduğunu söyleyen Dinçer, "Ekmeğe talep fazla. Civar köylerden ve Lüleburgaz'ın uzak mahallelerinden bile ekmek almaya fırına geliyorlar. Ekmeklerimiz tamamen katkısız. Bizim ekmek fırınımız Hamitabat'ta, ekmekler oradan buraya geliyor ve biz de vatandaşa satıyoruz. Birçok müşteri başka ekmeklerden bu tadı alamadıklarını bana iletiyorlar. Sabah fırını açarken bizden önce gelenler oluyor. Bazen ekmek almak için kuyruk oluyor" ifadelerini kullandı.

Fırının ilk açıldığından beri müşterisi olduğunu söyleyen Orhan Uğur, "10 yıldır ekmeğimi buradan alıyorum. Buranın ekmeklerini çok beğeniyorum. Ben İstasyon Caddesi'nde ikamet oturuyorum. Ekmek almaya o mahalleden buraya her gün geliyorum. Ekmekler geç bayatlıyor" diye aktardı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber