Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:47 180 milyonluk sazan sarmalı operasyonu: 20 tutuklama08:44 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın
Sami Er
Siyaset 29 Ağustos 2014 - 21:44 Yorum: 0

Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle hesap vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız" dedi.

Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 'Bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle adisyon vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bazı işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin' dedi.

Kurtulmuş, Kocatepe Camisi'nde kıldığı cuma namazının arkasından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

'Bizler inanmış insanlarız, kaderin bize vermiş olduğu, Cenab-ı Allah'ın takdir etmiş bulunduğu kader bünyesinde üzerimize düşüş gösteren görevleri yerine getirmeye çaba ederiz' diyen Kurtulmuş, fazla aşırı şerefli bir amacın kendisine tevdi edildiğini anlatım etti.

Kurtulmuş, bu süreçte elinden geleni yerine getirmeye çaba edeceğini belirterek, vatana ve millete hizmet için bütün güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

62. Hükümet'in Türkiye için hayırlı, uğurlu olmasını temenni eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

'Bütün bakan arkadaşlarımıza Cenab-ı Allah'ın sima aklığı vermesini temenni ediyorum. Makamlar, gelip geçicidir. Hiçbir makam hiç kimseye, kadıya mülk değildir. Bizler de bu makamlarda bir müddet bulunacağız ve ondan sonra burada yaptığımız hizmetlerle adisyon vereceğiz. Burada verdiğimiz hizmetlerle anılacağız. Allah yaptığımız hizmetlerde, hakikaten geride hayırlı bazı işler, eserler, izler bırakmayı nasip etsin.'

'Makamların hiç bir önemi yoktur'

Numan Kurtulmuş, bir gazetecinin, 'Dışarıdan atamalar parti arasında rahatsızlık yaratabilir yorumları vardı. Bunları nasıl değerlendiriyorsunuz?' sorusuna, şu yanıtı verdi:

'Kusura bakmayın, bu çeşit şeyler kulislerde olur. Her kabine açıklamasından evvela hem adlar üstünde hem bazı bu biçimde kulisler olur. Bizlere yansıyan herhangi bir biçimde böyle bir tepki yada böyle bir hoşnutsuzluk söz konusu değildir. Nihayetinde hepimiz tıpkı partinin, kadronun insanlarıyız. 'Dışarıdan' lafını da yadırgadığımı anlatım etmek isterim. Yani Numan Kurtulmuş dışarıdan biri değildir, AK Parti bir koalisyon hükümeti değildir. Burada milletin takribî yüzde 50'sinin oyunu almış bir parti vardır. Bendeniz de bu partinin uzunca bir müddettir umumi başkan yardımcılığı vazifesini yüklenmiş birisiydim. O vazife de olur, bu vazife de olur, şurada olur, burada olur, ne benim için bu birşey ayrım ettirir ne de arkadaşlarımızın hiçbirisi için birşey ayrım ettirir. Mühim bulunan tıpkı doğrultuda yeni Türkiye'yi kurma mücadelesine omuz vermektir, kocaman medeniyetimizi ihya ve inşa etme mücadelesine omuz vermektir. Makamların hiç bir önemi yoktur, orada oluruz, burada oluruz. Mühim bulunan bu perspektifin, doğrultunun, istikametin devamlı bir biçimde devam etmesidir. Ve bu istikamette dayanışma bünyesinde güzel hizmetlere imza atabilmektir.'

'Görevlendirmeyi televizyondan öğrendim'

Adı açıklandıktan sonra Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşmesinin olup olmadığının sorulması üstüne de Kurtulmuş, 'Ben de bu görevlendirmeyi televizyonlardan öğrendim, ben de haberlerden öğrendim. Dolayısıyla bundan sonra bir Bakanlar Kurulu toplantısı herhalde olacaktır ve ondan sonra başbakan yardımcılıkları arasındaki vazife taksimatı yapılacaktır. Şu an itibarı ile bu konularla ilgili herhangi bir bilgiye sahip değilim' karşılığını verdi.

'Sizin için sürpriz bir İzah mıydı?' sorusu üzerine Kurtulmuş, şunları kaydetti:

'Biz şunu biliyoruz; Bizim için her çeşitli vazife bu millete hizmet için Allah'ın rızasını kazanmak ve milletin duasını kazanmak için bir vesiledir. Şurada olursunuz, burada olursunuz, üniversite hocası olurken ne kadar Allah'ın rızasını, milletin duasını kazanmak için çalışıyorsak, umumi başkan yardımcısı iken nasıl çalışıyorsak, yalın bir yurttaş şekilde nasıl çalışıyorsak, bu bulunduğumuz makamlarda da tıpkı biçimde çalışacağız. Dolayısıyla bizim için ne bu makamda olmanın önemi vardır... Asıl bulunan millete hizmettir, milletin duasını, Allah'ın rızasını kazanmaktır.' 

'Dışarıdan' sözünü yadırgadığınızı anlatım ettiniz, mesajınız nedir açıklar mısınız?' sorusuna ise Kurtulmuş, 'Herhangi bir mesaja lazım yok, ben AK Parti'nin umumi başkan yardımcısıyım' yanıtını verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber