Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 09 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Burdur Baro Başkanı Gedik:

"(İç Güvenlik Paketi) Bu tasarı ile getirilecek hükümler her demokratik ülkede olması gereken kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere açıkça aykırıdır"

Burdur Baro Başkanı Gedik:

BURDUR (AA) - Burdur Baro Başkanı Ramazan Gedik, TBMM'de görüşülen İç Güvenlik Paketi ile ilgili, "Bu tasarı ile getirilecek hükümler her demokratik ülkede olması gereken kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere açıkça aykırıdır" dedi. 

Gedik, Burdur Avukatevi'nde baro üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen ve TBMM'de görüşülen tasarının halkın var olan hukuk güvenliğini ortadan kaldıracak maddeler içerdiğini iddia etti. 

"Bu tasarı ile getirilecek hükümler her demokratik ülkede olması gereken kuvvetler ayrılığı, hukuk devleti ilkelerine, temel hak ve özgürlüklere açıkça aykırıdır" diyen Gedik, şunları kaydetti:

"Vatandaşın hak arama güvencisi olarak gördüğü hukuk düzeni ortadan kalkacak, adil, doğru ve güvenli yargılanma hakkı ihlal edilmiş olacaktır. Molotof atmak suçtur, bonzai üretmek ve ticaretini yapmak suçtur. Bunlar için mevcut cezalar artırılabilir ancak bunların arkasına gizlenen bazı maddeler hukuk devletinin temelini sarsacak niteliktedir."

-  "Tasarının karşısında olduğumuzu açıkça belirtiyoruz"

Gedik, tasarının yasalaşması halinde hakim ve savcı gibi yargı makamlarının sorumluluk alanında olan yetkilerin siyasi iktidara bağlı vali, kaymakam gibi yürütme makamları ile doğrudan polise verilmiş olacağını ileri sürdü. 

Böylece ceza yargılamasının temelini oluşturan ön soruşturma aşamasının ortadan kalkacağını, yargısız infaz günlerinin başlayacağını savunan Gedik, şöyle konuştu:

"Bu durum kuvvetler ayrılığı ilkesine açıkça aykırıdır. Bizim önceliğimiz evrensel hukuk ilkeleri, hukukun üstünlüğü ve adaletin sağlanmasıdır. Burdur Barosu avukatları olarak bu vahim tasarının yasalaşması halinde toplumsal barışın tümüyle ortadan kalkacağı, hukuk güvenliğinin yok edileceği, keyfi uygulamalar ile karşı karşıya kalınacağı konusunda kamuoyunu uyarıyor, anılan yasa tasarının karşısında olduğumuzu açıkça belirtiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber