Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 19 Eylül 2014 - 13:18 Yorum: 0

Burdur Şeker Fabrikası'nda "60. Pancar Alım Kampanyası" başladı

Kampanyada 490 bin ton pancar işlenerek, 73 bin ton kristal şeker, 21 bin ton melas ve 147 bin ton yaş pancar posası üretimi hedefleniyor

Burdur Şeker Fabrikası'nda '60. Pancar Alım Kampanyası' başladı

BURDUR (AA) - Burdur Şeker Fabrikası'nda "60. Pancar Alım Kampanyası" törenle başladı. 

Fabrika Müdürü Nurettin Örgül, törende yaptığı konuşmada, 23 Eylül 1955'te faaliyetine başlayan fabrikada 60. Pancar Alım Kampanyasının başladığını, 22 Eylül'de pancar işleme ve şeker üretimine geçileceğini söyledi. 

Fabrikanın üretim değerleri dikkate alındığında 2014 yılı pancar kampanyası ile milli ekonomiye yaratılacak katma değerin 218 milyon lira civarında olacağını belirten Örgül, 6 il, 30 ilçe ve 203 köyde 7 bin 310 üretici ile sözleşme imzaladıklarını kaydetti. 

Örgül, pancar kotasının 600 bin ton olduğunu, teslim edilecek tahmini pancar miktarını ise 535 bin ton olarak beklediklerini bildirdi.

Kampanyada 490 bin ton pancarın işlenmesi ve 73 bin ton kristal şeker, 21 bin ton melas, 147 bin ton yaş pancar posası ve 6 bin 200 ton pancar kuyruğu üretiminin hedeflendiğini anlatan Örgül, şöyle devam etti:

"94 gün sürecek kampanya dönemimizde 3 vardiya çalışma düzeni ile özverili ve fedakarca bir çalışma temposu ortaya konulacak. Pancarın tarlaya ekilişinden tesellüm merkezlerinde şirketimize teslimine kadar fabrikamızla uyumlu bir çalışma sergileyen çiftçimize, pancarın alınıp işlenmesinde emeği geçen tüm çalışanlarımıza, iş ilişkimiz bulunan kurum ve kuruluşlara desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum."

Kampanyanın açılış kurdelesi Burdur Valisi Hasan Kürklü, CHP Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Fabrika Müdürü Örgül ile protokol üyeleri tarafından kesildi.

Vali Kürklü, Milletvekili Özkan ve Belediye Başkanı Ercengiz, pancar yüklü traktörün üzerine çıkarak poz verdi. 

Törende, geçen yıl pancar alımında dereceye giren üreticilere çeşitli ödüller verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber