Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 11 Mart 2015 - 10:23 Yorum: 0

Burdur'da "Afet Müdahale Planı Toplantısı" düzenlendi

Vali Kürklü:

Burdur'da 'Afet Müdahale Planı Toplantısı' düzenlendi

BURDUR (AA) - Burdur Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce (AFAD) "Afet Müdahale Planı Toplantısı" düzenlendi. 

112 Acil Çağrı Merkezi hizmet binası konferans salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vali Hasan Kürklü, Burdur'un birinci derece deprem bölgesi olduğunu söyledi. Kentte ilk büyük depremin 1510'da gerçekleştiğini, daha sonra 1914'te meydana gelen depremde 657 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kürklü, şu bilgileri verdi:

"12 Mayıs 1971'de Göller Yöresi'nde 6,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmiş. Burdur Gölü ve çevresi bu depremden etkilenmiş ve yaklaşık 60 vatandaşımız hayatını kaybetmiş. Ayrıca bu bölgede 1875 ve 1925'de Dinar depremi yaşanmış. Denizli'de 1900, 1926, 1933, 1945 ve 1958 depremleri olmuş. Yine 1914'de Burdur-Dinar, Isparta'da 1930, Acıpayam'da 1961, Tefenni'de 1964 depremleri yaşanmış."

Kürklü, bu yaşananlardan bölgenin deprem konusunda aktif olduğunun anlaşıldığını kaydetti. 

- "Depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız"

Depremin ne zaman olacağının bilinmediğini ama en azından tahminler yürütülebildiğini ifade eden Kürklü, "Bu sebeple depreme her zaman hazırlıklı olmalıyız. Birinci derece deprem bölgesiysek plan yapmak, planları eyleme dökebilmek gerekiyor" diye konuştu.

Kürklü, toplantıda, kaymakamlara, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerine, deprem konusunda hazırlıklarını gözden geçirmeleri talimatını verdi. Kürklü, AFAD'ın yakın zamanda mahallelerde ve okullarda deprem eğitimlerine başlayacağını açıkladı.

- AFAD Müdürü Oral

AFAD Müdürü Mehmet Oral ise müdürlüklerinin kuruluşundan bu yana kriz yönetimi yanı sıra risk yönetimine odaklı hizmetler yürüttüğünü anlattı.

Bu kapsamda projeler geliştirildiğini ve planlar yapıldığını belirten Oral, şöyle konuştu:

"AFAD Yönetim Koordinasyon Merkezinin işleyişini ele alan tüm güçleri afet esnasında seferber eden bir plan hazırladık. Bu planın amacı afet ve acil durumlara ilişkin müdahale çalışmalarında görev alacak hizmet grupları ve koordinasyon birimlerine görevleri ve sorumluluklarını tanımlamak, afet öncesi ve sonrası müdahale planlarının temel prensiplerini belirlemektir."

Oral, "Afetlere hazırlık kapsamında kurumsal çalışmalar" konulu sunum yaptı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber