Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 06 Mart 2015 - 10:33 Yorum: 0

Burdur'da ambulans teslim töreni

Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur'a gönderilen 7 ambulans ve bir medikal kurtarma aracı, törenle sağlık personeline teslim edildi

Burdur'da ambulans teslim töreni

BURDUR (AA) - Burdur Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı tarafından Burdur'a gönderilen araçları personeline teslim etti. 

İl Sağlık Müdürlüğü Salonunda düzenlenen programda konuşan Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, sağlık konusunda koruyucu hizmetlerin ve 112 sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını söyledi. 

Geçmiş dönemlerde insanların hastanelere kollarından ve bacaklarından tutularak götürüldüğünü anlatan Sandıkçı, "Yollarda büyük kayıplar yaşanıyordu. Son yıllarda 112 servislerinde genç ve deneyimli elemanlar var. Çok dakik ve organize hizmetler sunarak insanları kaza ya da yaralanma anında hastanelere yetiştiriyorlar" dedi.

Sandıkçı, bu bilincin bütün topluma yayılması gerektiğine işaret etti.

İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Sırrı Şenbayram ise amaçlarının tüm sağlık teşkilatı olarak Burdur'da acil sağlık hizmetlerini en üst seviyeye getirmek olduğunu kaydetti. Sağlık hizmetleri konusunda Türkiye'nin en iyisi olmak için çalıştıklarını belirten Şenbayram, şöyle konuştu:

"Bu konuda pek çok adım attık. Vaka ulaşım sürelerinde zaten Türkiye'de zirvede olan bir ildik. Ama birçok anlamda eksiklerimiz vardı. Bunları gidermeye çalışıyoruz. En büyük sorunumuz eğitim sorunuydu. Eğitim konusunda dışarıya bağımlıydık. Şu anda artık eğitimleri Burdur'da verilebilir hale geldik."

Programda Burdur Sağlık Müdürlüğünün çalışmalarının anlatıldığı sunum yapıldı. 

Daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen 7 ambulans, bir medikal kurtarma aracı ile acil ekipmanları törenle sağlık personeline teslim edildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber