Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
15:00 GAÜN uluslararası öğrencileri iftar programında bir araya geldi15:00 A Milli Kadın Futbol Takımı’nın, İsviçre ve Macaristan maçlarının kadrosu a...14:58 Merkez Bankası’nın toplam rezervleri azaldı14:55 Beyoğlu’nda halk pazarında “aşağılama” cinayeti kamerada: 5 yıllık kin cina...14:55 Başkan Çerçioğlu, Çine’de vatandaşlarla buluştu14:54 Mahmut Arıkan: "Hakkımı helal etmem"14:53 Yalova’da 104 çiftçiye 300 kilo çalı fasulye tohumu dağıtıldı14:51 TCMB: “Enflasyonda Ramazan ayına özgü unsurların etkisinin belirgin olduğu...14:51 CHP Bitlis Belediye Başkan Adayı AK Parti’ye geçti14:50 Başkan Sandıkçı: "Bu yıl da üniversiteyi yeni kazanacak olan tüm öğrenciler...14:49 Sultangazili Çocuklar Sertaç Abi ile cami buluşmalarında bir arada14:48 Başdeğirmen: "8 bin 500 metrekare alana modern bir Engelsiz Gençlik ve Yaşa...14:46 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Temmuz’ ayında emekli maaşlarını masaya yatıracağız...14:46 Bakan Özhaseki: "Yapmamız gereken afetlere karşı dirençli şehirler oluşturm...14:43 Çemişgezek’te yaban keçileri ilçe merkezine indi14:43 ABD’den Kuzey Kore’nin silah programını destekleyen 6 kişiye yaptırım14:42 Karaman’da seçim güvenliği toplantısı14:42 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: “Havalimanı-Halkalı metrosunu önümüzd...14:40 Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi14:40 Kahramanmaraş’ta "6 Şubat Deprem Şehitleri Anıtı" yapıldı
Sami Er
Yerel 29 Nisan 2021 - 11:38 Yorum: 0

Burdur’da atık çamurdan enerji sağlanacak

Burdur'da İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşaatında ilk kazma vuruldu.

Burdur’da atık çamurdan enerji sağlanacak

Burdur'da İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşaatında ilk kazma vuruldu. Yapılacak olan yeni tesiste kullanılacak enerji atık çamurdan sağlanacak.

Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Başkan Yardımcısı Ali Say Burdur'un en büyük sorunlarından birine daha çözüm olacak İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi inşaatında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

2050 yılına göre nüfus öngörülerine göre planlanan proje 30 bin metrekare alan üzerine kurulacak ve kendi enerjisini kendi üretilecek şekilde tasarlanan yeni tesiste, kullanılacak enerji atık çamurdan sağlanacak.

27 bin metreküplük, 30 bin metrekarelik İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi sayesinde, Burdurlular en büyük sorunlarından birine daha çözüm buluyor. Burdur'da mevcut arıtma tesisi, yüzey alanı ve havuzların çok geniş olması, Scada sistemi olmadığı için arızaların geç tespit edilmesi ve azot fosfor giderimi yüksek verimle yapılamadığı için de deşarj noktası olan Burdur Gölü'nde özellikle havaların ısınması ile birlikte vatandaşların şikayetçi olduğu görüntü ve koku kirliliği oluşmaktaydı. İnşaatı başlayan olan Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile hem görüntü kirliliği, hem de koku sorunları son bulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Ercengiz "Aslında biraz geciktik bunun farkındayız ama elimizde olmayan bir takım teknik nedenlerden dolayı gecikildi. Şu anda bütün sorunlarımızı giderdik. Yüklenici firma tam kapasite tüm hızıyla hafriyat çalışmalarına ve bina çalışmalarına başlayacak. Eğer bir terslik olmazsa yılsonuna sistemi hemen hemen kullanılabilir hale getirmiş olacağız. Burdur'un belki bu güne kadar ki en büyük önemli alt yapı yatırımını Burdur'a kazandırıyoruz. Hem çevre açısından hem de bölgedeki yapılar açısından son derece sıkıntı veren eski arıtma tesisimizi İleri Biyolojik Arıtma Tesisiyle değiştirerek Burdur'un çağdaş modern yüzüne yakışan alt yapı yatırımını Burdur'umuza kazandırıyoruz. Şimdiden hayırlı olsun inşallah bittiği günü sabırsızlıkla bekliyoruz" diye konuştu.

"Burdur Gölü'nü korumak için, önce kirletmeyeceğiz"

Başkan Ercengiz, "Burdur Gölü kurtarma eylem planı içerisinde Burdur Belediyesi ödevi olan Atık Su Arıtma Tesisinin yenilenmesi görevini de yerine getirmiş olacağız. Tüm diğer kurum ve kuruluşlarında bu konuda üzerine düşen hassasiyeti yerine getireceğini biliyorum ve buna inanıyorum. Çünkü Burdur Gölü olmazsa Burdur yok demiştik. Önce kirletmeyeceğiz suyunu korumak için gayret edeceğiz" dedi.

Burdur’da atık çamurdan enerji sağlanacak

Burdur’da atık çamurdan enerji sağlanacak

Burdur’da atık çamurdan enerji sağlanacak

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber