Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 10 Mart 2015 - 13:18 Yorum: 0

Burdur'da su ürünleri av yasağı, 15 Mart'ta başlayacak

BURDUR (AA) - Burdur'da su ürünleri av yasağının 15 Mart'ta başlayacağı bildirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'da su ürünleri...

Burdur'da su ürünleri av yasağı, 15 Mart'ta başlayacak

BURDUR (AA) - Burdur'da su ürünleri av yasağının 15 Mart'ta başlayacağı bildirildi. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Fırat Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, Burdur'da su ürünleri avcılığına ilişkin 3 aylık ticari ve amatör su ürünleri avlanma yasağının 15 Mart'ta başlayacağını ve 15 Haziran'a kadar devam edeceğini kaydetti.

İl genelinde Gölhisar (Uylupınar) Gölü, Karacaören 1 Baraj Gölü 1 Avlak Sahası, Yapraklı Baraj Gölü, Karataş Gölü ve Çavdır Baraj Gölü'nde ticari su ürünleri avcılığı yapıldığını belirten Erkal, "Söz konusu göllerde yasak boyunca ticari avcılığın yapılmaması, kiracı kooperatif üyelerinin balıkçı teknelerini karaya çekmeleri gerekiyor. Aksi halde idari para cezası uygulanacaktır" ifadesini kullandı.

Erkal, su ürünleri av yasağı kontrolünün il ve ilçe müdürlüklerinde görevli su ürünleri denetim ekipleri tarafından yapıldığını, yasağa uymayanlar hakkında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yasal işlem uygulanacağını bildirdi. Erkal, açıklamasında, şunları kaydetti:

"Müdürlüğümüzce su ürünleri istihsal sahalarında yapılan denetimlerimiz artarak devam etmekte, ticari avcılık yapan balıkçılarımızın ve amatör balıkçıların mağduriyet yaşamamaları için su ürünleri av yasaklarına uymaları hem kendi menfaatleri hem de su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından büyük önem taşımaktadır."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber