Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 15:48 Yorum: 0

Burdur'da "Unutmak İhanettir: Hocalı Soykırımı" sergisi açıldı

MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatcı:

Burdur'da 'Unutmak İhanettir: Hocalı Soykırımı' sergisi açıldı

BURDUR (AA) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Türk Dünyası Araştırmaları Topluluğu tarafından "Unutmak İhanettir: Hocalı Soykırımı" fotoğraf sergisi açıldı. 

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonunda açılan sergide, Hocalı soykırımının anlatıldığı 37 fotoğraf bulunuyor. MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Saatcı, şunları söyledi:

"Bu tür olaylar tarihimizde ne yazık ki yaşanmış acı olaylardır. Ermeniler hiç de haklı olmadıkları halde 1915'deki olayları dünyaya bu kadar duyururken, biz bu vahşeti, vahşet yetersiz kalır soykırımı, unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Bu hepimiz için görevdir. Hocalı'daki kardeşlerimize yapılan bu soykırım, fırsat bulunduğu takdirde bizlere de yapılabilecek durumdadır. Bütün bunlara hazırlıklı olmak lazım."

MAKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Esma Özdaşlı ise Hocalı soykırımının son yüzyıllarda yaşanmış en büyük katliamlardan biri olduğunu ifade etti.

Karabağ'ın Hocalı kasabasında 25 ve 26 Şubat 1992'de meydana gelen soykırımda 613 kişinin katledildiğini, bunlardan 83'ünün çocuk olduğunu anlatan Özdaşlı, "Türkiye'de Hocalı soykırımı maalesef bilinmiyor. Son yıllarda bununla ilgili çalışmalar yapıldı. Bu soykırımın dünyaya tanıtılması, asılsız Ermeni iddialarına karşı da bir karşı duruş olacaktır" dedi.

Özdaşlı, sergide Azerbaycan'ın milli kahramanı Cengiz Mustafayev ve yabancı basın mensuplarının soykırım ve sonrasında çekilen fotoğraflarının yer aldığını söyledi. 

Sergi, yarın, 12 ve 13 Mart'ta MAKÜ İstiklal Yerleşkesi'ndeki Avşar Han'da açılacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber