Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 09 Mart 2015 - 09:43 Yorum: 0

Burdur'da "Yılın Kadınları" ödül töreni

Kentte yılın kadınları olarak şehit annesi Rukiye Tekin, 3 çocuğunu tek başına yetiştiren Fatma Ekin ve Teke yöresinin geleneklerini yaşatan Havva Koçak seçildi

Burdur'da 'Yılın Kadınları' ödül töreni

BURDUR (AA) - Burdur'da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünce "Yılın Kadınları" ödül töreni düzenlendi.

Burdur Öğretmenevi'nde düzenlenen törende konuşan Vali Hasan Kürklü'nün eşi Nesibe Kürklü insanın yaratılmışların en üstünü ve yeryüzündeki varlıkların en şereflisi olduğunu söyledi.

Bu açıdan kadın ve erkek arasında fark bulunmadığını vurgulayan Kürklü, "Çünkü insan, kadın ve erkeğin ortak adıdır. Kadın, iyi bir anne, iyi bir eş, iyi bir arkadaş, merhamet timsali ve şefkat abidesidir. Kadın, insanı rahminde taşıyan, sütüyle besleyen, büyüten ve eğiten insanlık aleminin ana unsurudur" dedi. 

Kürklü, inançlarında kadının yüz kızartıcı, utanılacak, diri diri toprağa gömülecek, zulme uğrayacak bir utanç sebebi değil, aksine el üstünde tutulması gereken bir emanet, güzel muamele edilmeyi hak eden bir eş, ayakları altına cennet serilen bir anne olduğunu ifade etti. 

Kürklü, şunları kaydetti:

"Yakın tarihimize baktığımızda, Türk kadını hayatın her safhasında erkeğin yanında onun her türlü sorumluluğunu paylaşmış, özellikle Kurtuluş Savaşı'nda mücadelenin her döneminde bu kutsal savaşa destek vermiştir. Bunun yeterince farkında olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluş ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim diyemez', demek suretiyle Türk kadınını onurlandırmıştır."

Törende yılın kadınları seçilen şehit annesi Rukiye Tekin, 3 çocuğunu tek başına yetiştiren Fatma Ekin ve Teke yöresinin geleneklerini yaşatmaya devam eden Havva Koçak'a ödülleri verildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber