Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Kasım 2016 - 15:48 Yorum: 0

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yılın birinci olağanüstü meclis toplantısında gerginlik yaşandı.

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yılın birinci olağanüstü meclis toplantısında gerginlik yaşandı. Önceki gün yapılması planlanan olağanüstü meclis toplantısı, CHP'li üyelerin katılmaması nedeniyle yapılamazken, dün akşamki ikinci toplantıda da gerginlik yaşandı.

Belediye Meclis Salonunda, meclis üyelerinin tamamının katılımı ile yapılan ikinci olağanüstü toplantı büyük gerginliğe sahne oldu. Gündemin ilk maddesi olan, ilçe de yapılması planlanan doğalgaz projesi oybirliği ile geçerken, esas sıkıntıda, Denetko-Orjan siteleri arısındaki belediye arsalarına yapılması planlanan Emlak Konut Projesi'nin görüşülmesi sırasında yaşandı. 540 dekarlık alanda Emlak Konut tarafından yapılması planlanan 700 konutluk projeye karşı olduklarını anlatan CHP'li üyeler sırayla söz alarak çekincelerini anlattı. CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Tarık Erdil ile CHP'li üyelerden Levent Acartabak ve Burak Ali Sarı, yaptıkları konuşmalarda, mevcut arsaların daha verimli bir şekilde değerlendirileceğini iddia ederken, projeye karşı olduklarını anlattı. CHP'li üyelerin, Başkan Necdet Uysal ile tartışmaları ortamı gerdi. Ak Partili Üye İsmail Çancı ve MHP'li Üye Ali Galip Baş da, yaptıkları konuşmalar da projenin ilçenin yararına olduğunu anlatırken, Başkan Necdet Uysal'ın yanında olduklarını ifade etti. Mecliste sesler yükselince, salonu dolduran izleyicilerden de sesler yükselmeye başladı. Bu arada, Başkan Uysal, oylamaya geçilmeden Emlak Konut Projesinin komisyona havale edilmesi teklifini yaptı. CHP'li meclis üyeleri ve Başkan Necdet Uysal arasında tartışma yaşanırken, yapılan oylamada, Başkan Uysal'ın komisyona havale önerisi, AK Partili ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Bunun ardından Başkan Uysal, toplantıyı kapatırken, Emlak Konutun, konut yapacağı belediye arazilerini kullanan bazı çiftçilerin sesleri yükselmeye başladı. Meclis salonunda başlayan tartışmalar belediye önünde de devam etti. CHP'li üyeleri desteklemek için gelen kalabalığı, CHP İlçe başkanı Tarık Erdil'de yatıştıramadı. Tartışmalar yaşanırken, kalabalık polisin gelmesi ile dağıldı. Burhaniye Belediye Meclisi'nde, yakın zamanda böyle bir gerginlik yaşanmadığı kaydedildi.

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Burhaniye’de meclis toplantısında gerginlik yaşandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber