Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 16 Mayıs 2019 - 14:13 Yorum: 0

Burhaniye’de Sağlık Müdürlüğünden hipertansiyon uyarısı yapıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Burhaniye’de Sağlık Müdürlüğünden hipertansiyon uyarısı yapıldı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü, Dünya Hipertansiyon Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. Yapılan açıklama da, hipertansiyon konusunda farkındalık oluşturulmasının amaçlandığı anlatıldı.

Burhaniye İlçe Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklama da şunlara yer verildi: "Hipertansiyon konusunda farkındalığı arttırmak, sebep olduğu sorunlara dikkat çekmek, kişilerin ve toplumların hipertansiyon konusunda bilinç düzeyini arttırmak amacıyla, Dünya Hipertansiyon Birliği (WHL) tarafından 2005 yılından itibaren 17 Mayıs günü "Dünya Hipertansiyon Günü" olarak ilan edilmiştir.

Kan, damarlar vasıtasıyla kalpten vücuda taşınır. Kan basıncı, kalp atışı ile damarlara pompalanan kanın damar duvarına karşı yaptığı basınç ile oluşur. Sistolik (kalp kasılırken) kan basıncı 140 mmHg ve üzeri, diastolik (kalp gevşerken) kan basıncı 90 mmHg ve üzeri yüksek kan basıncı olarak kabul edilir. Yüksek kan basıncı kalpte ayrıca beyin, böbrek gibi önemli organların damarlarında hasara yol açar. Yüksek kan basıncı bazen baş ağrısı, nefes darlığı, baş dönmesi, çarpıntı, göğüs ağrısı, burun kanaması gibi semptomlar verebilir. Çoğu kişide ise hiçbir belirti olmayabilir." denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber