Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 21 Ekim 2016 - 15:43 Yorum: 0

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı başlarken, üründe zeytin sineği zararının salamuralık zeytin rekoltesini düşürdüğü iddia edildi.

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, zeytin hasadı başlarken, üründe zeytin sineği zararının salamuralık zeytin rekoltesini düşürdüğü iddia edildi. Yörede kurulan eleklerde yeşil zeytinler boylarına göre sınıflandırılırken, kurt yüzünden salamuralık ürünün az çıktığı kaydedildi.

Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, yeşil zeytin hasadına başlanırken, yörede kurulan yeşil zeytin alımına da başlandı. Kurulan eleklerde, 4 lira olarak açıklanan en kaliteli yeşil zeytinin fiyatı, ürünün kurtlu olması nedeniyle 3,5 liraya düşürülürken, tonlarca ürün de kurtlu olduğu gerekçesiyle alınmadı. Çiftçiler, yörede zeytin sineği ilaçlamasının geç kaldığını iddia ederken, zamanında ilaçlama yapılmamasının zeytinde kurt oluşmasına neden olduğunu iddia etti. Yeşil zeytin komisyoncusu Tekin Köse, "Bölgemizde yeşil zeytin hasadı başladı. Fakat ilaçlamanın geç yapılmasından dolayı zeytinler yüzde 80 kurtlu. Salamuralık zeytin çok az çıkıyor. Genellikle yağa gidiyor. Yağda da fiyat yok. Üretici bu sene çok zor bir sezon geçirecek. Bunun tek sebebi bence ilaçlamanın geç yapılması" dedi. Üretici Bedri Öktem'de," Zeytin hasadına başladık. Allah, nasip ederse inşallah verimli bir yıl olacak. Ama, asitler yüksek geliyor. Dizyem yağ bulması çok zor. İnşallah, hayırlı uğurlu olur. İlaçlama yapıldı. Ama, geç yapıldı. Vakti zamanında ilaçlama yapılmadığı için zeytin kurtlu. Asitlerimiz yüksek çıkıyor."dedi. Fatma Akçaoğlu ise," Zeytin ilaçlaması geç kaldı. Zeytinlerimiz kurtlu. Kurtlu olunca da fiyatları düşürdüler Yok pahasına zeytin veriyoruz" dedi.

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Burhaniye’de zeytine sinek zararı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber