Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 13:53 Yorum: 0

Burhaniye’deki Fırıncının Askıda Ekmek Uygulaması İlgi Gördü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Fırıncı Mesut Gözüaydın'ın 4 yıl önce başlattığı askıda ekmek uygulaması yoğun ilgi görürken, binlerce ihtiyaç...

Burhaniye’deki Fırıncının Askıda Ekmek Uygulaması İlgi Gördü

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Fırıncı Mesut Gözüaydın'ın 4 yıl önce başlattığı askıda ekmek uygulaması yoğun ilgi görürken, binlerce ihtiyaç sahibine ekmek sağlandı. Uygulamanın ilgi gördüğünü anlatan Gözaydın, bir komşunun yardımıyla ihtiyaç sahiplerine yumurtada dağıttıklarını söyledi.

İlçenin Aşağı çarşı caddesinde fırın işletmeciliği yapan Mesut Gözaydın'ın 4 yıl önce başlattığı askıda ekmek uygulaması ilgi gördü. Güzüaydın, bu güne kadar binlerce ihtiyaçlı vatandaşa ekmek ulaştırdı. Ramazan'da ilginin daha fazla olduğunu anlatan Fırıncı Mezut Gözüaydın, "Burhaniye'mizde 4 senedir işletmesini yaptığımız bu fırınımızda askıda ekmek projemize devam ekmekteyiz. Ramazan ayı münasebetiyle daha fazla iştirakçi topluyoruz. Daha fazla vatandaş bize destek veriyor. Çevre esnaf arkadaşlarımızdan da bize destek olan arkadaşlarımız var. Mesela yumurtacı arkadaşımız askıda ekmek projesinde faydalanmak için yumurtaları 15'erli koliler halinde dağıtmamızı tavsiye etti. Bizde ihtiyaç sahiplerine bir ekmek bir koli yumurta şeklinde dağıtım yapıyoruz. Gayet de güzel oluyor. Başarılı oluyor. İhtiyaç sahiplerini sevindirdiğimizden dolayı mutluyuz, Bu sevinci yüzlerinde gördüğümüzden dolayı bizde sevinçliyiz" dedi.

Mandıracı Bülent Türker, "Mesut beyin yaklaşık bir yıldır esnaf komşusuyum. Burada yaptığı uygulama Osmanlı'dan gelen kültürümüzden gelen bir uygulama. Bunun yaşatılması gayet güzel. Olumlu tepkiler de alıyoruz. Bende mandıracıyım. Benim aklımda da böyle bir uygulama var. Askıda peynir uygulaması. Bakalım nasıl bir rağbet görecek. Bunu deneyip göreceğiz. Ama Mesut beyin yaptığı uygulama Türkiye genelinde örnek oldu. Devamını diğer esnaf arkadaşlardan bekliyoruz" dedi. Çiçekçi Ali Kemal Saylan ise," Ekmek halkımızın en temel ihtiyacıdır. Düşük gelirli insanlar gelip askıdan ekmek alması çok güzel. Onlar için de bir katkı sunan bütün esnafımızı kutlamak lazım. Helal olsun bu fırıncıya. Başarılar diliyorum esnafımıza" dedi. Fırın çalışanlarından Şirin Oruç'da,"İnsanlar bizim fırınımızdan ekmek aldıkları zaman çok seviniyorlar. Aç olan insanlarımız burada hayır yaptığımızı duyduklarından beri seviniyorlar ve dua ediyorlar. Daha çok bende mutlu oluyorum" dedi.

Burhaniye’deki Fırıncının Askıda Ekmek Uygulaması İlgi Gördü

Burhaniye’deki Fırıncının Askıda Ekmek Uygulaması İlgi Gördü

Burhaniye’deki Fırıncının Askıda Ekmek Uygulaması İlgi Gördü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber