Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 24 Ocak 2017 - 16:09 Yorum: 0

Burkay: “İstikrarı koruyacak bütün kararları destekliyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, reel kesim açısından Merkez Bankası'nın aldığı kararı desteklediklerini...

Burkay: “İstikrarı koruyacak bütün kararları destekliyoruz”

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, reel kesim açısından Merkez Bankası'nın aldığı kararı desteklediklerini belirterek, "Merkez Bankası'nın interaktif bir yaklaşımla kur artışını yönetebileceğine inanıyoruz" dedi.

Merkez Bankası (TCMB) yılın ilk Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında faiz koridorunun alt bandı ve politika faizini sabit tutarken, üst bant ve geç likidite faizlerinde artışa gitti. Merkez Bankası'nın faiz kararına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Burkay, alınan kararın Türk Lirası'nı daha kıymetli hale getirecek bir adım olduğunu ifade etti.

Faiz artışının döviz üzerindeki baskıyı artıracağını belirten İbrahim Burkay, "Merkez Bankası, son 15 günde uyguladığı yenilikçi politikasını bugün aldığı faiz kararıyla da sürdürdü. Bu kararla birlikte faiz - kur dengesini dikkatle gözlemlemeye devam edeceğiz. Reel sektör açısından değerlendirdiğimizde alınan kararı olumlu buluyoruz. Daha yüksek bir faiz artışının kredi faizlerinde yükselişe neden olabileceğini de unutmamak gerekiyor. Merkez Bankası'nın reel sektörümüzün beklentileri doğrultusunda interaktif bir yaklaşımla kur artışını yönetebileceğine inanıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber