Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Dünya 31 Ekim 2014 - 09:33 Yorum: 0

Burkina Faso'da olağanüstü hal kaldırıldı

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, ülkede dün ilan edilen olağanüstü halin kaldırıldığını ve yönetimi, geçiş sürecinin sonunda demokratik yollarla teslim edeceğini bildirdi.

Burkina Faso'da olağanüstü hal kaldırıldı

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, ülkede dün ilan edilen müthiş halin kaldırıldığını ve yönetimi, geçiş sürecinin sonunda demokratik yollarla teslim edeceğini bildirdi.

Compaore, televizyon kanalında yayınlanan konuşmasında, 'Ülkede yaşanan şiddetli gösteriler, halkımızı hüzne boğdu. Ancak ben, mesajınızı anladım ve halkın değişim için sahip yer aldığı hırsı idrak ettim' dedi.  

'Halkların tarihinde, konuşmalarından daha çok şey anlattıkları sessizlik anları vardır' ifadesini kullanan Compaore, üçüncü kere ülke başkanlığına namzet olmasının önünü açan hukuk tasarısından vazgeçtiğini kaydetti.

Compaore, dün akşam ülkede ilan ettiği müthiş halin de kaldırıldığını belirterek, 'Geçiş süreci çerçevesinde görüşmeleri başlatmaya hazırım. Yönetimi, geçiş sürecinin sonunda seçilmiş demokratik ülke başkanına teslim edeceğim' ifadesini kullandı.

Burkina Faso Devlet Başkanı Blaise Compaore, dün akşam, başkent Uagadugu'daki gösteriler nedeniyle hükümeti feshederek ülkede müthiş vaziyet ilan ettiğini açıklamıştı. Burkina Faso Silahlı Kuvvetler Komutanı Honore Traore'nin imzasını taşıyan açıklamada ise yönetimi devralacak geçiş heyetinin oluşturulacağı belirtilmişti.

Compaore’nin yine ülke başkanlığına namzet olmasının önünü açan hukuk tasarısına karşı başkentte yoğunlaşan gösteriler, hükümetin tasarıyı çektiğini açıklamasına karşın durmamış, güvenlik güçleri ile göstericiler arasındaki çatışmalarda 15 şahıs ölmüştü. Öfkesi dinmeyen göstericilerin Uagadugu'daki meclis binasını ateşe verdiği, devlet televizyonu binasını yağmaladığı, iktidardaki Demokrasi ve İlerleme Kongresi Partisi (CDP) binasına saldırdığı ve CDP'li milletvekillerinin yer aldığı bir oteli ateşe verdiği bildirilmişti.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber