Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
20:22 Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık belediyenin borç bilançosunu açıkladı20:22 Doktoru darp etmişti: Mahkeme yurtdışına çıkışını yasakladı20:18 Sulusaray’da depremde panik yaparak kaçmaya çalışan 5 kişi yaralandı20:18 Ticari aracın çarptığı bisiklet sürücüsü hastanede öldü20:17 Çin: "İsrail Refah’a saldırı planından vazgeçmelidir”20:16 Depremin yaşandığı Tokat’ta okullar 1 gün tatil edildi20:10 Afrika’dan gelen toz taşınımı Adana’da etkili oldu20:10 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Tokat Sulusaray ilçesinde 5.6 büyüklüğünde m...20:09 Uşak’ta yapılan operasyonda çok sayıda kaçak makaron ele geçirildi20:09 Ankara’da ilginç yolculuk: Minibüsün camından sarkan köpek görenleri şaşırt...20:07 Türkiye Tanzanya arasında 6 önemli anlaşma20:06 Bursaspor’da hazırlıklar devam ediyor20:06 Tokat Valisi Hatipoğlu: "Gelen ilk haberlere göre can kaybı yok”20:05 Memur-Sen Heyeti Bakan Işıkhan’la kamu görevlilerinin çözüm bekleyen sorunl...20:04 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Aynı aktörlerin şimdi de tek ses olarak İsrail’e du...20:04 Bakırköy’de kuyumcuya silahlı saldırı: Saldırganın kaçış anı kamerada20:00 Aydın’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle öğrenciler hastanelik oldu19:59 Sultanlar Ligi: Eczacıbaşı Dynavit: 3 - Fenerbahçe: 019:58 Kenya’da askeri helikopter düştü: 5 ölü, 3 yaralı19:58 Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü 70 metre uzatılacak
Türkiye 26 Mayıs 2017 - 13:25 Yorum: 0

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Zamlar en kısa sürede yapılmalı, aksi takdirde eylem yapacağız"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak yurt dışında sözleşmeli çalışan personele 6 yıldır yapılmayan...

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: 'Zamlar en kısa sürede yapılmalı, aksi takdirde eylem yapacağız'

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak yurt dışında sözleşmeli çalışan personele 6 yıldır yapılmayan ücret artışlarıyla ilgili olarak, "Zamlar en kısa sürede yapılmalı. Aksi takdirde 5, 12 ve 19 Temmuz'da eylem yapacağız. 19 Temmuz'daki eylemimiz iş bırakma eylemi olacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığına bağlı olarak yurt dışında büyükelçilik, başkonsolosluk ve ateşelerde sözleşmeli olarak çalışan personelin yaşadığı sorunlar hakkında Büro Memur-Sen Genel Merkezi'nde değerlendirme toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Büro Memur-Sen Genel Başkanı Vecdi Yanbaz, yurt dışı sözleşmeli personele 6 yıldır yapılmayan zamların acilen yapılması gerektiğini, ödemelerin yapılmaması durumunda iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı. Büro Memur-Sen'in kamu görevlilerinin en iyi haklara sahip olması amacıyla çalıştığını kaydeden Yanbaz, bu amaç doğrultusunda gece gündüz demeden mücadele verdiklerini ifade etti. Kamu görevlileri adına bu güne kadar çok sayıda kazanıma imza attıklarını aktaran Yanbaz, "Önceki yıl yapılan toplu sözleşmede 213 kazanıma imza atarak büyük bir başarı elde ettik. Sendika olarak bizler hiçbir zaman kazanımlarımızla yetinmedik. Her zaman yeni kazanımlar üretmenin, kamu görevlilerimize yeni haklar elde etmenin peşinde olduk, olmaya da devam edeceğiz. Hak mücadelemizden asla taviz vermeyecek, vazgeçmeyeceğiz" dedi.

"19 Temmuz'da iş bırakacağız"

Kamu görevlilerinin haklı taleplerini her fırsatta dile getirdiklerini, kamu görevlileri adına yeni kazanımlara imza attıklarını belirten Yanbaz, gerektiğinde eylem yapmaktan geri durmayacaklarını söyledi. Yurt dışı sözleşmeli personelin 6 yıldır maaş artışı almamasını haksızlık olarak değerlendiren Yanbaz, "Bakanlık bu konuda yeteri kadar hassasiyet göstermiyor. Bu adil bir yaklaşım değildir ve çalışma barışına zarar vermektedir. Bu nedenle 5, 12, 19 Temmuz'da ayrı ayrı eylemler yapma kararı aldık. 19 Temmuz itibariyle de yapacağımız eylem iş bırakma olacaktır. Nereden ve kimden gelirse gelsin biz haksızlıkların karşısındayız. Temel ihtiyaçlara gelen zamlar karşısında personelin aldığı ücret yerinde sayıyor. Dışişleri Bakanı ve Maliye Bakanına sesleniyoruz. Eylemlerimizde kararlıyız. Yurt dışı sözleşmeli personele zam yapılmadığı sürece eylemlerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

"4/B'lilere kadro verilmelidir"

Bu yıl 4'üncü dönem toplu sözleşmenin yapılacağını hatırlatan Vecdi Yanbaz, tüm kamu görevlilerinin sorun ve taleplerini genel yetkili sendika olarak toplu sözleşmeye taşıyacaklarını vurguladı. Toplu sözleşmedeki ana gündem maddeleri arasında yurt dışı sözleşmelilerin kadroya geçirilmesinin de olacağını söyleyen Yanbaz, "Yurt dışı sözleşmelilerin de arasında bulunduğu 4/B'lilerin ve 4/C'lilerin kadroya geçirilmesi mücadelemizden vazgeçmedik, asla vazgeçmeyeceğiz. Sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi ve 6 yıldır yapılmayan tavan ücret artışları toplu sözleşmede ana gündem maddelerimiz arasında yer alacak. Dışişleri Bakanlığındaki tüm sorun ve talepleri toplu sözleşmeye taşıyacağız. Masadan kamu görevlilerini mutlu edecek kazanımlar alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Zamlar en kısa sürede yapılmalı, aksi takdirde eylem yapacağız"

Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yanbaz: "Zamlar en kısa sürede yapılmalı, aksi takdirde eylem yapacağız"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber