Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 10 Mart 2015 - 14:53 Yorum: 0

Büro Memur Sen'den basın açıklaması

VAN (AA) - Büro Memur Sen Van Şubesi Başkanı Mahmut Gülaçar, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların çalışma şartlarının düzeltilmesi gerektiğini bildirdi. Sendika...

Büro Memur Sen'den basın açıklaması

VAN (AA) - Büro Memur Sen Van Şubesi Başkanı Mahmut Gülaçar, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların çalışma şartlarının düzeltilmesi gerektiğini bildirdi. 

Sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan sivil memurların sendikaya üye olmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Gülaçar, sivil memurların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulmalarına rağmen sadece isim olarak memur göründüklerini ileri sürdü.

657 Sayılı Kanunla işe alınan sivil memurların devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulduğunu vurgulayan Gülaçar, "Sivil memur kardeşlerimizin maalesef bir görev tanımı dahi bulunmamaktadır. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir. Kadrosu teknisyen yardımcısı olan memura çay dağıttırılmakta, temizlik yaptırılmakta, yeri geldiğinde bahçe sulattırılıp badana boya yaptırılmaktadır. Bu yaşananların, ne Devlet Memurları Kanunu'nda, ne de Anayasa'nın eşitlik ilkesinde yeri vardır. Emniyetteki sivil memurlar, ırgat değildir, amirinin iki dudağı arasına sıkışmış köle değildir. Sivil memurlar, devlet memurudur ve devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde çalıştırılmalıdır" dedi.

Polislerle mesai arkadaşı olan, omuz omuza görev yapan sivil memurların can güvenliğinin de bulunmadığını kaydeden Gülaçar şöyle konuştu:

"Birçok sivil memur, görevi başında şehit olmuştur. Sivil memurlar, teşkilat içerisinde çalışmaları nedeniyle polislerin maruz kaldıkları psikolojik baskıya maalesef aynı şekilde maruz kalmakta ve psikolojik olarak yıpranmaktadırlar.  Ceza alırken polis gibi görülen ancak iş ödüle gelince yok sayılan sivil memurlara ne yıpranma payı ne de terör tazminatı verilmektedir. Büro Memur-Sen olarak, sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber