Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 16:18 Yorum: 0

Büro Memur-Sen'den "havacılık tazminatı" talebi

ZONGULDAK (AA) - Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının havacılık tazminatlarının verilmesini istediklerini...

Büro Memur-Sen'den 'havacılık tazminatı' talebi

ZONGULDAK (AA) - Büro Memur-Sen Zonguldak Şube Başkanı Ramazan Seyrek, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının havacılık tazminatlarının verilmesini istediklerini bildirdi. 

Seyrek, yaptığı yazılı açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının, Türkiye'nin dört bir yanında hava tahmin raporları oluşturduğunu belirtti. 

Hazırlanan raporların vatandaşlar tarafından takip edildiğini ifade eden Seyrek, şunları kaydetti:

"Başta tarım ve ulaşım alanlarında olmak üzere bu raporlara göre plan yapılmakta ve hareket edilmektedir. En önemlisi ise oluşturulan raporlar sayesinde, uçakların güvenli bir şekilde havaalanlarına iniş ve kalkışı sağlanmaktadır. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), havacılığa katkılarından dolayı personel giderleri olarak Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından para almaktadır. DHMİ personel gideri olarak aldığı bu parayı havacılık tazminatı adı altında personeline ödemektedir. Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellenmektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir. Kısacası, genel bütçeye ek bir yük getirmeyen, Meteoroloji çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini istiyoruz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
ÇOK OKUNANLAR
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber