Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 23 Mart 2015 - 16:48 Yorum: 0

Büro Memur Sen'den "ücret farkı" tepkisi

VAN (AA) - Büro Memur Sen Van Şubesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının haksızlığa uğratıldığını ileri sürerek, Van Ferit Melen Havaalanı önünde basın açıklaması...

Büro Memur Sen'den 'ücret farkı' tepkisi

VAN (AA) - Büro Memur Sen Van Şubesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının haksızlığa uğratıldığını ileri sürerek, Van Ferit Melen Havaalanı önünde basın açıklaması yaptı. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na bağlı Meteoroloji Genel Müdürlüğü çalışanlarının, ülkenin dört bir yanındaki hava alanlarında görev yaparak hava tahmin raporları oluşturduklarını belirten Büro Memur Sen Van Şubesi Başkanı Mahmut Gülaçar, oluşturulan hava tahmin raporları doğrultusunda planlamaların yapıldığını, uçakların güvenli şekilde havaalanlarına iniş ve kalkışlarının sağlandığını söyledi. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin havacılığa katkılarından dolayı, personel giderleri olarak, Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından para aldığını anımsatan Gülaçar, "Devlet Hava Meydanları İşletmesi personel gideri olarak aldığı bu parayı, havacılık tazminatı adı altında personeline ödemektedir. Bu tazminatın Meteoroloji personeline ödenmesi ise maalesef engellemektedir. İki kurum arasındaki bu farklı uygulama haksızlıktır, adaletsizliktir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, personel gideri için Eurocontrol'dan 2012 yılında 27 milyon, 2013 yılında 33 milyon, 2014 yılında ise 36 milyon lira almıştır. Ne yazık ki, Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji çalışanlarının hakkı olan bu paranın çalışanlara ödemesine izin vermemiştir" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, 4 yıldır yaptığı bu uygulamayla, 24 saat kesintisiz hizmet veren Meteoroloji çalışanlarının moral ve motivasyonu bozduğunu iddia eden Gülaçar, Meteoroloji çalışanlarının alın teri ve emeğinin karşılığı olan havacılık tazminatının ödenmesini istediklerini kaydetti.

Gülaçar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün tüm havalimanlarında uçakların kalkışı için gerekli olan hava tahmin raporlarını hazırlamayarak bazı havaalanlarında rötar, bazı havaalanlarında uçak kaldırmama eylemi yapıyoruz. Büro Memur-Sen olarak vatandaşlarımızı mağdur edecek böyle bir eylemi yapmak istemezdik. Ancak, meteoroloji çalışanlarının havacılık tazminatı gasp edilmektedir. Meteoroloji çalışanlarının mağduriyetine son verilmesi için havacılık tazminatı mutlaka yasalaştırılmalıdır. Aksi takdirde, Büro Memur-Sen olarak, meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödenene kadar yeni eylemlerle basın açıklamalarıyla mücadelemize devam edeceğiz."

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber