Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Sağlık 27 Ağustos 2016 - 13:48 Yorum: 0

Bursa Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Bursa Askeri Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne devroldu.

Bursa Askeri Hastanesi Sağlık Bakanlığı’na devredildi

Bursa Askeri Hastanesi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne devroldu.

1922 yılından beri Türkiye'de tek hidroterapi kliniği olarak hizmet veren Bursa'nın Çekirge semtindeki Bursa Askeri Hastanesi, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Sağlık Bakanlığı'na devredildi. Devir teslim törenine İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ve hastane çalışanları katıldı. Hastaneye Bursalı şehit İlker Çelikcan'ın ismi verildi.

Prof. Dr. Rüstem Aşkın, bugünden itibaren Bursa Askeri Hastanesi'nin İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi adıyla hizmet vereceğini söyledi. Hastanenin 217 yatak kapasitesiyle termal fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi olarak hizmete devam edeceğini belirten Rüstem Aşkın, "Bugüne kadar fedakarca çalışan arkadaşlarımıza teşekkürü borç biliyoruz. Bu meslektaşlarımızın özlük haklarında hiçbir kayıp olmayacaktır. Bundan sonra da yine onlarla birlikte bu hizmetin en iyi standartlarda, aksamadan sürdürüleceğinin ve daha geniş kitlelere yayılacağının bilinmesini arzu ederiz. Bu hizmetler aynı şekilde ve eskisinden de güçlendirilmiş şekilde yürüyecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Aylardır askeri hastanelerle Sağlık Bakanlığı hastaneleri arasında sürekli doktor ve malzeme alışverişi, ortak çalışma ve iş birlikleri zaten vardı" dedi.

Prof. Rüstem Aşkın, şehit yakınları ve gazilere sağlık hizmetinde öncelik verileceğini açıkladı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber