Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 08 Mart 2015 - 12:13 Yorum: 0

Bursa, "bebe ve çocuk giyim sektörü"nde dünyaya açılıyor

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay:

Bursa, 'bebe ve çocuk giyim sektörü'nde dünyaya açılıyor

BURSA (AA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye'de bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbinin attığı Bursa'da 2016 yılı ocak ayında bir fuar organize etmek istediklerini bildirdi.

BTSO'nun yazılı açıklamasına göre, "Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu Sektörünün Bursa'dan Dünyaya Açılımı ve Ur-Ge Projesi"nin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici ve İş Adamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Halil Atalay, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses ile sektör temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantıda konuşan Burkay, uzay havacılık ve savunma ile raylı sistemler alanlarının ardından bebe ve çocuk giyim sektöründeki firmalar için Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesine başvurduklarını belirtti 

Başvurunun, 2014 aralık ayında Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildiğini, sektörün Türkiye'deki en önemli aktörü olan Bursalı bebe ve çocuk konfeksiyon firmalarının artık BTSO öncülüğünde dünya arenasında daha güçlü bir konuma yükseleceğini kaydeden Burkay, Bursa firmalarının Türkiye ve dünya ölçeğinde daha etkili rol alması için BTSO olarak yoğun çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Burkay, bebe ve çocuk giyim sektörü için fuarların ayrı bir önem taşıdığının altını çizerek, "Türkiye’de bebe ve çocuk konfeksiyonu sektörünün kalbinin attığı Bursa'da 2016 yılı ocak ayında bir fuar organize etmek istiyoruz. Fuar, bebe ve çocuk konfeksiyonu için önemli bir adım olacak ve sektöre ayrı bir ivme kazandıracaktır" görüşünü iletti. 

 

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber