Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 25 Mart 2015 - 18:23 Yorum: 0

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

"Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınmada örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz"

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe:

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınmada örnek olması için gerekli tüm yatırımları bir bir hayata geçireceklerini bildirdi. 

Altepe, yazılı açıklamasında, kış döneminde şiddetli kar yağışı ve lodos nedeniyle Büyükorhan, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Nilüfer, Orhaneli, Osmangazi ve Yenişehir ilçelerindeki 24 besiciye 200 koyun ve 50 ton yem dağıtıldığını, hasar gören çatıların onarımı için de çalışma başlatıldığını belirtti. 

Köyden kente göçün önlenmesinin ancak kırsal kalkınmayla sağlanabileceğini, bu amaçla sorumluluk alanında olmamasına rağmen Keles'e kurdukları süt fabrikası ile çiftçiye verdikleri önemi gösterdiklerini ifade eden Altepe, şunları kaydetti:

"Daha önce de arı kovanı dağıtımı ve erken uyarı sistemlerinin kurulması için çiftçimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Ağır geçen kış şartlarında zarar gören çiftçilerimize gereken desteği vereceğimizi söylemiştik. Kısa zamanda tespitlerimizi tamamlayıp, ilk etapta belirlenen 24 çiftçimize koyun ve yem dağıtımını gerçekleştiriyoruz. Desteklerimiz bunlarla sınırlı kalmayacak. Ürün kalitesinin artırılması, depolanması, ambalajlanması ve marka ürünler olarak pazarlanması noktasında da çalışmalarımız devam ediyor. Bugün 26 dalda Türkiye'ye örnek olan Bursa'nın kırsal kalkınma da örnek olması için gerekli tüm yatırımlarımızı bir bir hayata geçireceğiz."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber