Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Ekonomi 14 Ağustos 2017 - 14:23 Yorum: 0

Bursa iş dünyasının Moskova çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerinin dünyaya açılmalarını sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Bursa iş dünyasının Moskova çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), üyelerinin dünyaya açılmalarını sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor.

Ekonomi Bakanlığı'nın destekleriyle hayata geçen Uluslararası Rekabeti Geliştirme Projesi (Ur-Ge), BTSO liderliğindeki Bursa iş dünyasına katkı sunmaya devam ediyor. BTSO, bebe - çocuk konfeksiyonu alanında faaliyet gösteren 2 Ur-Ge grubu ile tekstil sektöründeki Ur-Ge firmaları için özel bir organizasyon düzenledi. "Türkiye - Rusya Ev Tekstili, Kumaş, Bebe ve Çocuk Modası Günleri" kapsamında 3 Ur-Ge projesinde yer alan 75 firmadan 160 kişilik heyet, Yenişehir Havaalanı'ndan özel uçakla Moskova'ya hareket etti. İkili iş görüşmeleriyle Bursa'nın dış ticaretinin geliştirilmesinin hedeflendiği Moskova programının ilk gününde, "Moskova Ticaret Ataşeliği İle Rusya'da İş Yapma Fırsatları" toplantısı gerçekleştirildi. Türkiye'nin Moskova Ticaret Ataşesi Halit Oral Akbay, yoğun katılımla düzenlenen toplantıda, Rusya pazarına ilişkin bilgiler verdi. Akbay, iki ülke arasındaki askeri ve siyasi krizlerin ardından Türkiye'nin Rusya 7 milyar dolar olan ihracatının 2016 yılında 1,7 milyar dolara gerilediğini söyledi. Halit Oral Akbay, Ur-Ge kapsamındaki faaliyetlerle Türkiye'nin Rusya pazarındaki etkinliğini artıracağına inandığını da sözlerine ekledi.

BTSO heyeti daha sonra da "Rusya'ya İhracat Yapmak İçin Gerekli Standartlar ve Pazara Giriş Belgeleri, Gümrük Mevzuatı ve Rusya'ya Ürünlerin Nakliyesi" konusunda gerçekleştirilen toplantıya katıldı. Rusya pazarında yer almak isteyen firmalar için belgelendirme hizmeti sunan Sercons'un Genel Müdürü Kerem Bozkurt, BTSO'nun çok önemli bir organizasyona imza attığını söyledi. İkili iş görüşmelerinin Türkiye ile Rusya arasında sekteye uğrayan ilişkilerin yeniden gelişmesine çok büyük katkı sağlayacağını belirten Bozkurt, "Bursa'nın çok güçlü bir potansiyeli var. Pazar arayışları konusunda da çok organizeler. İstanbul'dan sonra en fazla belgelendirmeyi Bursalı firmalarımızla yaptık. Bursa firmalarını çok başarılı bulduğumu ifade etmek isterim" dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda heyet başkanı da olan Hasan Gürses, Bursa'nın Türkiye'nin ihracata dayalı kalkınma hedeflerine katkı sağlamayı sürdürdüğünü söyledi. Ur-Ge projelerinin de bu kapsamda hayata geçirildiğini ifade eden Gürses, "Aynı anda 3 Ur-Ge grubumuzla yine Türkiye'de bir ilke imza atarak en geniş kapsamlı ikili iş görüşmeleri programını (B2B) gerçekleştiriyoruz. Firmalarımız, yüzlerce iş görüşmesiyle yeni ticari bağlantılara ulaşma fırsatı bulacak. İnanıyorumki bu görüşmelerle birlikte Rusya pazarındaki etkimiz kriz öncesi dönemi yeniden yakalayacak hatta aşacaktır. Şimdiden firmalarımıza ve Bursa iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

Bursa iş dünyasının Moskova çıkarması

Bursa iş dünyasının Moskova çıkarması

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber