Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
18:58 Geri dönüşüm tesisinde yangın: Dumanlar iki ilçeden de görüldü18:52 Aracı kurşunlanan Bozdoğan, saldırıyı kınamak için düzenlenen yürüyüşe katı...18:51 Belçika Dışişleri Bakanı Lahbib: "Batı Şeria’da yerleşimciler tarafından uy...18:42 Hazırlık maçı: Sivasspor: 3 - Sivas Dört Eylül Futbol: 018:40 BM Viyana Ofisi’nde "Uluslararası Sıfır Atık Günü" programı18:40 Akkuyu NGS’de gerginlik: İşçiler, firma yetkililerinin araçlarını taşladı18:36 Adalet Bakanı Tunç: "Maalesef dünya böyle, adaletsiz bir dünya”18:25 Okan Buruk: "Sadece futbola odaklandık"18:24 İranlıların nevruz tatili beklentileri karşılamadı18:21 İsrail, Şifa Hastanesi baskınında 200 sivili öldürdü18:20 CHP Genel Başkanı Özel Ortaca’da konuştu: "Limon üreticisini bu hale düşüre...18:19 MHP Genel Başkan Yardımcısı Aydın’dan CHP, DEM ve YRP değerlendirmesi18:16 Plastikteki zararlı maddelere karşı yeni önlemler araştırılacak18:12 Konya’da otomobil kaldırıma çarptı: 5 yaralı18:11 Bakan Yumaklı: "Bu memleketi çocuklarımız için dünyada bir numara yapmak üz...18:10 Adramut Doğa Gezginleri, Everest yolcusu18:08 Solingen’de Türklerin yaşadığı bina kundaklandı: 2’si çocuk 4 ölü, 9 yaralı18:04 "30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü" Kenya’nın başkenti Nairobi’de kutlan...18:03 Cumhurbaşkanı şaşkına döndü18:02 Başkan Aşgın: “Metrobüslerle şehrimizi buluşturacağız”
Sami Er
Ekonomi 29 Mart 2019 - 16:23 Yorum: 0

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, ilk toplantısını geniş katılımla gerçekleştirdi.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ilk toplantısını gerçekleştirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Kadın Girişimciler Kurulu, ilk toplantısını geniş katılımla gerçekleştirdi. Özellikle kadınların ekonomik anlamda var olabilmesi için çalışmalar yapmaya devam ettiklerini ifade eden AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Eğitim seviyesi yükseldikçe kadın girişimci sayımız da artıyor. Kadınlar hayatın sosyal, ekonomik ve siyasi alanında aktif olarak var oldukça, kültür olarak da daha iyi kalkınan ülkeler arasında yerimizi alacağız" dedi.

Bursa iş dünyasının çatı kuruluşu BTSO, üretimden istihdama, dijital dönüşümden akademi eğitimlerine kadar yürüttüğü 40'ı aşkın projenin yanı sıra Bursa ekonomi hayatındaki kadın girişimcilere yönelik çalışmalarını sürdürüyor. BTSO çatısı altında faaliyet gösteren ve Meclis Üyesi Sevgi Saygın başkanlığındaki Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ilk toplantısını, BTSO Altıparmak Temsilcilik Binası'nda gerçekleştirdi. AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç'in yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mihrimah Kocabıyık, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Koçaslan, UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin ve iş kadınları derneklerinin yanı sıra toplantıya Bursalı kadın girişimcilerin katılımı yoğun oldu.

AK Parti olarak güçlü kadın, güçlü toplum anlayışıyla reform niteliğinde çalışmalara imza attıklarını belirten Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, "Öncelikle yasal mevzuatta değişiklikler yaptık. Anayasada pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik. Kadın ve erkek yasalar önünde eşittir. Ancak kadınlar lehine düzenlemeler yapılması eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz. Yani kadınlar lehine düzenlemeler yapabiliyoruz. Yine medeni kanunda, iş kanununda, ceza kanununda birçok düzenlemeler yaptık. Kadın ve çocuk istismarını önlemek için gerekli çalışmalara imza attık. Kadına şiddetle alakalı 81 ilimizde şiddet önleme merkezleri kurduk" dedi.

Her şeyi yasayla da yapmanın mümkün olmadığını belirten Gözgeç, "Önemli olan o zihniyeti o eğitimi hayata geçirmektir. Biz özellikle kadınların ekonomik anlamda var olabilmesi için eğitim seviyelerinin yükselmesi için çalışmalar başlattık. Eğitim seviyesi yükseldikçe kadının girişimci sayısı artıyor. TBMM'de 2002'de kadın milletvekili sayımız yüzde 4'ken, şimdi ise yüzde 17'ye çıktı. Dünya ortalaması da yüzde 25'tir. AK Parti'nin geçen dönem 38 milletvekilimiz vardır. Bu dönem 54 kadın milletvekili var. Mecliste de toplam 104 kadın milletvekili var" şeklinde konuştu.

Kentte kadın girişimciliği arttırmanın daha kolay olduğunu ama kırsalda bunu arttırmanın biraz zor olduğunu belirten Gözgeç, "Hükümetimizin bakanlıklarımız tarafından kırsaldaki kadın girişimciye birçok desteği var. Kadınlar hayatın sosyal, ekonomik ve siyasi alanında aktif olarak var oldukça, kültür olarak da daha iyi kalkınan ülkeler arasında yerimizi alacağız. Hükümetimiz bir istihdam seferberliği başlattı. Özellikle ilk defa işe giren kadınların sigorta prim teşviklerinde bulundu. Bursa'da istihdam seferberliği ve teşvikinde en önemli taahhütlerde bulunan illerimizden bir tanesidir. Bursa gerçekten Türkiye'nin lokomotif gücüdür. Sanayisi, çalışan kadını, ihracatı ile ön planda yer almaktadır" dedi.

Cumhur İttifakı'nın 31 Mart seçimlerinden güçlü çıkmasının 4,5 yıl seçim olmayacağı anlamına geldiğini belirten Gözgeç, "Ekonomik gelişimlerin sağlanabilmesi, yatırımların yapılabilmesi için yatırımcı da önünü görmek istiyor. Ayrıca cumhurbaşkanlığı sisteminde de 4,5 yıl içerisinde taşları yerine oturmuş olacak" diye konuştu.

Bursa Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Sevgi Saygın ise kadınların iş hayatındaki ağırlığını artırma hedefiyle çalışmalara yoğun bir tempoda devam ettiklerini söyledi. "Değişen Dünyada Kadın Sempozyumu'nun yanı sıra TOBB Van Kadın Girişimciler Kurulu ile istişare toplantıları gerçekleştirdiklerini belirten Saygın, ekonomik kalkınma hedeflerinin kadın girişimci sayısının artmasıyla ulaşılabileceğini dile getirdi. Kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 34 seviyesine kadar yükseldiğinin altını çizen Saygın, "Kadınlarımızın çalışma hayatındaki oranı hep birlikte yapacağımız kararlı çalışmalar ve azimle yüzde 41'e yükselmesini hedefliyoruz" diye konuştu.

Sevgi Saygın, girişimci olmak için hayal, fikir, cesaret ve yetenek gerektiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Kadınların girişimcilik özgüvenini artırmak için, bir işe sıfırdan başlamanın cinsiyetle alakalı bir konu olmadığını, yüksek sesle anlatmamız gerekiyor. BTSO Kadın Girişimciler Kurulu olarak iş kadınlarımızı Bursa'mızın ve ülkemizin kalkınma hamlesine destek olmaya davet ediyorum. BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız İbrahim Burkay başta olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerimize kadın girişimcilere verdiği destekten dolayı da teşekkür ediyorum."

BTSO Yönetim Kurulu üyesi Muhsin Koçaslan da Oda olarak kadın girişimcilere yönelik hayata geçirdikleri projelerle ekonomideki iş kadını potansiyelini artırmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ülke nüfusunun yüzde 50'ye yakınını kadınların oluşturduğunu ifade eden Koçaslan, "Ülkemizde yaklaşık 110 bin kadın girişimcimiz bulunuyor. Bu sayı toplam girişimcilerimiz arasında yüzde 9'luk bir paya karşılık geliyor. Bu oranı mutlak surette artırmalıyız. Odamızın makro projelerinin alt çalışma grubunu oluşturan konseyler kapsamında "BTSO Kadın Girişimciler Konseyimizi" kurduk. Konseyimiz kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bursa Kadın Girişimciler Kurulu'muz önemli çalışmalara imza atacağına inanıyorum. BTSO olarak kadınlarımızın ekonomik yaşama katılmasını teşvik eden politika ve uygulamaların yaygınlaştırılması noktasında desteğimizi sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Toplantıda Bursa Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri karşılıklı fikir alışverişinde de bulundu. Programda ayrıca Bursa Valiliği AB Projeler ve Dış İlişkiler Koordinatörü Dr. Arzu Erdi, BTSO'nun ortak olduğu ve Bursa Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte yürütülecek kadın işletme sahiplerine yönelik BOSS Projesi hakkında detayları paylaştı. BİGMEV tarafından Bosna Hersek Saraybosna'da düzenlenecek Güneydoğu Avrupa Lider Kadınlar Zirvesi'ne ilişkin detaylar paylaşıldı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber