Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 12 Ekim 2016 - 17:58 Yorum: 0

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açtı

Türkiye ekonomisinin önemli kalemlerinden tarım ve hayvancılık sektörlerinin, Türkiye'deki en büyük buluşmalarından Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları...

Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açtı

Türkiye ekonomisinin önemli kalemlerinden tarım ve hayvancılık sektörlerinin, Türkiye'deki en büyük buluşmalarından Bursa Tarım ve Hayvancılık Fuarları kapılarını açtı.

Bu yıl 14.'sü gerçekleştirilen olan Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM) ile Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı kapılarını açtı. 16 Ekim Pazar gününe kadar Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlayacak fuar, sektörün tüm dinamiklerini buluşturdu. 450'yi aşkın firmanın stant açtığı fuarı, bu yıl 300 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ayrıca fuarda BTSO Ticari Safari Projesi kapsamında TÜYAP Bursa Fuarcılık işbirliğiyle 40'ı aşkın ülkeden Bursa'ya gelen bin'i aşkın firma, Bursa'da iş bağlantıları kuracak. Fuarların açılış törenine, Vali Vekili Ergun Güngör, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Fahrettin Gülener ve Şükrü Çekmişoğlu ile sektör temsilcileri katıldı.

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, artan dünya nüfusuyla birlikte artan gıda ihtiyacının, tarım ve hayvancılık sektörünü en stratejik sektör haline getirdiğini söyledi. Topuk, tarım ve hayvancılık bakımından dünyada önemli bir yere sahip Türkiye'nin coğrafi ve iklimsel şartlar bakımından elverişli bir tarım ülkesi olduğunu söyledi. Dünyanın 17. büyük ekonomisi konumunda bulunan Türkiye'nin tarımsal ekonomik büyüklük açısından dünyada 7'nci, Avrupa'da ise lider konumunda olduğunu ifade eden Topuk, sektörün potansiyelinin her geçen gün güçlendiğini kaydetti.

Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü ise, "Geçtiğimiz yıla göre yüzde 8 büyüme ile, 22 ülkeden 451 firma ve firma temsilciliğinin katılımında 7 ayrı salon ve açık sergileme alanından oluşan toplam 75 bin metrekare alanda düzenlenen fuarlar, Türkiye'de gerçekleşen tüm tarım fuarları arasında 7 iklim coğrafyasına hitap eden en temel özelliği ile dikkat çekmektedir. Geçtiğimiz yıl, 46 ülkeden gelen 286 bin 916 ziyaretçiye ev sahipliği yaparak traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağlayan fuarlara, bu yıl da yaklaşık 300 bin ziyaretçi gelmesini hedefliyoruz" dedi.

KOSGEB ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile 13 Ekim Perşembe günü fuar merkezimizde bulunan Uludağ Konferans Salonu'nda, yurtdışından gelen iş adamları ile katılımcı firmalarımız arasında ikili iş görüşmeleri düzenlenecek.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren protokol üyeleri, stant kuran firmaları ziyaret etti.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber