Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 24 Kasım 2014 - 20:13 Yorum: 0

Bursa'da DOSAB Çocuk Bakım Evi'nin temeli atıldı

Bursa Valisi Karaloğlu: "DOSAB ve bu bölgenin sanayicileri sosyal sorumlulukta Türkiye'de ilk sırada. İnşallah, Bursa ve ülkemizdeki sanayi bölgeleri bu tür projeleri kısa sürede hayata geçirirler"

Bursa'da DOSAB Çocuk Bakım Evi'nin temeli atıldı

BURSA (AA) - Bursa'da, 3,5 milyon liraya mal olacak DOSAB Çocuk Bakım Evi'nin temeli atıldı. 

BUTGEM'deki toplantı salonunda yapılan DOSAB Çocuk Bakım Evi Projesi'nin tanıtım toplantısına, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman ile yönetim kurulu üyeleri, sanayici ve iş adamları katıldı.

Karaloğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 24 Kasım Öğretmenler Günü gibi anlamlı bir günde bir eğitim yuvasının temelini atmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karaloğlu, "DOSAB, Bursa ve ülkemizin güzide bir bölgesi. Ekonomik potansiyeli, firma sayısı, ihracatı, çalışanı ile ön sıralarda ama ben şunu söylüyorum ki DOSAB ve bu bölgenin sanayicileri sosyal sorumlulukta Türkiye'de ilk sırada. İnşallah, Bursa ve ülkemizdeki sanayi bölgeleri bu tür projeleri kısa sürede hayata geçirirler" dedi.

Projenin bir yıldan daha kısa sürede bitirilmesini talep eden Karaloğlu, "31 Ekim'de değil 1 Eylül 2015'te burayı hep birlikte açalım" dedi. Karaloğlu, projenin yüklenicisinden bu yönde söz aldı.

Çocuk Bakım Evi Projesi'ni OSB mevzuatına uygun olarak geliştirdiklerini aktaran Kahraman ise projenin daha sonra BEBKA'nın "2014 Yılı Sosyal Kalkınmaya Yönelik Alt Yapı Mali Destek Programı" kapsamında hibe almaya hak kazandığını belirtti. 

İhalesinin 23 Ekim'de yapıldığı projenin yaklaşık 3,5 milyon liraya mal olacağını ifade eden Kahraman, "En geç bir yıl içinde açmak istediğimiz kreşimizin işletmesi DOSAB Bölge Müdürlüğü tarafından yapılacaktır. 150 minik yavrumuz burada eğitim öğretime ilk adımlarını atacaktır" açıklamasında bulundu.

DOSAB'da, 42 bin dolayında çalışan olduğunu, bunun 9 binini kadınların oluşturduğunu ifade eden Kahraman, şunları kaydetti:

"Bu 9 bin kişinin de yaklaşık yüzde 90'ı mavi yakalı çalışanlardan oluşmaktadır. Bölgemizde çalışan kadınlarımız arasında yaptığımız araştırma sonucunda çocuklarını güvenle bırakabilecekleri bir bakım evi olması durumunda, iş veriminin artacağı ve çalışma huzurunun sağlanacağı görülmüştür. Buradan hareketle, kadınların sosyal hayata dahil olabilmesi, çalışma hayatına rahatça katılabilmesi ve kendisi çalışırken çocuğuna güvenli bir bakım ortamı sağlanmasının önemi ortadadır. İşte DOSAB, bu konuda da farkını ortaya koymuş ve Bursa'da, organize sanayi bölgeleri arasında ilk olarak kreş yatırımını gündeme almıştır."

Konuşmaların ardından Karaloğlu, Kahraman, DOSABSİAD Başkanı Orhan Tezyaparlar ve BEBKA Genel Sekreteri Tamer Değirmenci, protokole imza attı. Daha sonra, proje alanında temel atma töreni gerçekleştirildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber