Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Mart 2015 - 13:13 Yorum: 0

Bursa'da güneş tutulması

Tutulma, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte bulutların izin verdiği kısa anlarda takip edilebildi

Bursa'da güneş tutulması

BURSA (AA) - Bursa'da, saat 10.53'te başlayıp 13.00'e kadar süren güneş tutulması, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde (BTM) düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından izlendi.

Kentteki bazı okullardan Büyükşehir Belediyesine ait merkeze getirilen öğrenciler için özel etkinlik yapıldı.

Öğrenciler, bulut tabakalarının dağıldığı kısa anlarda teleskop ile güneş filtreli özel camların ardından tutulmayı takip etti.

Bursa BTM Genel Koordinatörü Rıfat Bakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hem gece ile gündüz sürelerinin eşitliği hem de güneş tutulmasının yaşandığı önemli bir günde bulunulduğunu söyledi.

Bu iki olayın bir arada gerçekleşmesinin depreme yol açacağı iddiasını hatırlatan Bakan, "Bu tür bir endişeye gerek yok" dedi.

Merkezde görevli Astronom Bülent Yaşarsoy ise bugün güneşin doğduğu ve battığı yerin tam doğu ve tam batıyı oluşturduğunu anlattı.

Çocuklar için bu etkinliğin eğlenceli ve öğretici geçtiğini ifade eden Yaşarsoy, "Çocuklarla burada teleskopla güneşin tutulmasını izledi. Yavaş yavaş saat 10.53'te başladı ve 13.00'a kadar sürdü" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber