Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 12 Ocak 2019 - 14:20 Yorum: 0

Bursa’da İmplant Yapan En İyi Ağız ve Diş Klinikleri

İnsanlar yaşadıkları çeşitli sağlık sorunları veya beslenme şartlarından kaynaklı olarak zamanla dişlerini kaybedebilirler.

Bursa’da İmplant Yapan En İyi Ağız ve Diş Klinikleri

İnsanlar yaşadıkları çeşitli sağlık sorunları veya beslenme şartlarından kaynaklı olarak zamanla dişlerini kaybedebilirler. Ağzımızda eksik olan dişlerin yerine yenisinin yapılması için en fazla tercih edilen yöntem implant yöntemidir. İmplant yöntemi ömür boyu kullanılan bir yöntemdir. Titanyumdan yapılmış olan vidalar kullanılarak yapılmaktadır. Çene cerrahi uygulaması olarak bilinen ve uzmanlık isteyen bir işlemdir. İmplant uygulamasının, tedaviye uygun ve steril bir ortamda yapılması çok önemlidir. Diş sağlığında, kanal veya dolgu tedavisinden çok farklı bir uygulamadır ve cerrahi operasyon ile yerleştirilmiş olan vidalar, tedavi sonrasında yaklaşık 3 ay sonra takılan implant vidalar kemiğe tamamen kaynamaya başlayacaktır. İmplant kemiğe kaynadıktan sonra porselen kaplamalar geçirilerek kullanılacak diş şekli verilir. Bursa’da implant yapan yerler arasında yer alan Koru Diş Kliniği Bursa diş hekimi ve diş doktorları ile Bursa’nın en çok tercih edilen kliniği arasında yer almakta olup, sizlere en iyi diş kliniği önerimizdir.

Yapılışı

Sağlık merkezimizde, tüm implant işlemleri çene cerrahi işlemi olarak yapılmakta ve cerrahi uzmanlarımız tarafından gerçekleştirilmektedir. Hastanın yaş ve kemik durumuna göre çene kemik yapısı incelenir. Uygun görülmesi durumda, hastaya lokal anestezi uygulanır ve diş yapısına göre uygun çap ve uzunlukta yuvalar açılarak implant vidalar yerleştirilir. Titanyum implantların kemiğe kaynaması beklenir. Tüm işlemler için kullanılan lokal anestezinin vermiş olduğu uyuşukluk 2 saat sonra etkinliğini kaybetmektedir. Merkezimizde uzmanlarımız her bir diş için 4 dakika içerisinde uygulamayı tamamlamaktadırlar. Bir hastanın tedavi koltuğunda bir diş için geçirdiği toplam süre 15 dakikayı geçmemektedir.

 

İmplant Süreci

Diş eksikliği nedeniyle merkezimize müracaat eden tüm hastaların öncelikle kemik yapıları ve gelişimleri incelenmektedir. İmplant için çene panoromik rotgeni çekilir ve kemik yapısına göre tedavi yöntemi belirlenir. Tansiyon, şeker, kalp gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin bu hastalıkları ile gerekli kontroller sağlandıktan sonra, lokal anestezi ile implant uygulanmasına başlanılır. Çene kemik yapısı yeterli olmayan kişiler için, çeşitli kemik yapıcı maddeler kullanılarak, çene kemiğinin istenilen ölçüde oluşması sağlanır. Bu süreç kişinin vücut yapısına göre uzamakta veya daha kısa sürmektedir.

İmplant dışında Koru Diş Kliniği Bursa ortodonti, pedodonti, diş cerrahi, diş estetikliği gibi birçok diğer ağız ve diş sağlığı hizmetini de beraberinde vermektedir.

Bakımının Yapılması

Dişlerinizi düzenli olarak fırçalamanızın implanta her hangi bir zararı bulunmamakta, korunması ve daha uzun süre kullanılabilmesi için önemli görülmektedir. İmplant tedavisinden sonra, ağız bakımının yapılması ve 6 aylık periyodik kontrollerin yapılması gerekmektedir.

Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber