Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 27 Mayıs 2016 - 12:58 Yorum: 0

Bursa’da Islah OSB Çalışmaları Hızlandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada gümrük mevzuatlarının değiştiğini belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri...

Bursa’da Islah OSB Çalışmaları Hızlandı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, dünyada gümrük mevzuatlarının değiştiğini belirterek, Organize Sanayi Bölgeleri içinde olmayan işletmelerin ihracat yapmasının zorlaşacağını söyledi.

Kentin doğusunda yaklaşık 100 firmanın faaliyet gösterdiği Barakfakih Islah OSB'de yer alan firmalar, KOSAB'ta düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Toplantıya BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay'ın yanı sıra Kestel Kaymakamı Ziya Polat, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, BTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuri Körüstan, Emin Akça ve Hasan Gürses, Barakfakih Sanayici ve İşadamları Derneği (BARSİAD) Başkanı Arif Demirören ve bölgede faaliyet gösteren firmaların yöneticileri katıldı.

Başkan İbrahim Burkay, BTSO olarak Islah OSB çalışmalarına büyük önem verdiklerini söyledi. Kayapa bölgesi ile başlatılan ıslah OSB sürecinin Akçalar ve Barakfakih Bölgeleri ile devam ettiğini hatırlatan Başkan Burkay, Bursa Valisi Vali Münir Karaloğlu'nun liderliğinde sanayideki dönüşümü gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bölgenin OSB kimliğine kavuşması için sanayicilerin gösterdiği birlik ve beraberliğin önemine değinen Burkay, "OSB kimliğine kavuşan bölgelerimize büyük avantajlar sunuluyor. Islah OSB sürecini başarıyla tamamlarsak, bu avantajlardan da yararlanma imkânına kavuşmuş olacağız. BTSO olarak firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

"OSB İÇİNDE OLMAYAN İŞLETMELERİN İHRACAT YAPMASI ZORLAŞIYOR"

Artık OSB kimliğine sahip olmayan bölgelerin üretim yapmasının zorlaştığını ifade eden Başkan Burkay, şöyle devam etti; "Dünyada gümrük mevzuatlarının değişmesiyle birlikte organize sanayi bölgelerinin içinde üretim yapmayan işletmelerin ihracat yapması zorlaşıyor. Dünya bu yöne doğru ilerliyor. Artık devletimiz sanayicilerin "OSB" çatısı altında faaliyet göstermesi için teşvikler veriyor. Üretimimizi sürdürebilmek ve kalitemizi artırmak istiyorsak, sanayi bölgelerimizin geleceğini şekillendirmemiz lazım."

Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, Barakfakih Islah OSB'ye tam destek verdiğini belirterek, "Ülke ve kent ekonomimize büyük katkılar sağlayan firmalarımızdan gelen her talebe büyük önem veriyoruz. Belediye olarak sanayicimizin yanındayız" dedi. Kestel Kaymakamı Zafer Polat, 90'lı yıllardaki bürokratik engellerin artık ortadan kalktığını ifade ederek, devletin sanayicinin ihtiyaçlarına cevap veren adımlar attığını kaydetti.

BARSİAD Başkanı Arif Demirören, Barakfakih bölgesinin Islah OSB olma sürecinde her zaman destek veren BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Bursa’da Islah OSB Çalışmaları Hızlandı

Bursa’da Islah OSB Çalışmaları Hızlandı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber