Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Kültür 17 Nisan 2014 - 17:18 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

BDT, "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım", "Çizmeli Kedi" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneye koyacak

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım", "Çizmeli Kedi" ve "Sırça Köşk" oyunlarını sahneleyecek.

George Bernard Shaw'ın yazdığı, Sevgi Sanlı'nın Türkçeye çevirdiği ve Sibel Özer Chulliat'ın yönettiği "Pygmalion - Bir Kadın Yarattım" oyununun dekor tasarımını Ali Cem Köroğlu, kostüm tasarımını Bengisu Mükiyen, ışık tasarımını da Aslı Atasoy yapıyor.

Taner Turan, Kemal Okur, Nergiz Acar ve Berrin Kulya Balkanlar dahil 30 kişinin rol aldığı oyunda, sahte ile hakikati birbirinden ayırmanın her zaman siyah ile beyazın farkını bir bakışta kavramak kadar kolay olmadığı anlatılıyor. "Bir insana yaşamını değiştirmesi, güzelleştirmesi, yeni ve değerli anlamlar katması için el uzatabilmek gerçekten mümkün mü" sorusuna cevap aranan oyunda, buna cesaret eden birinin ne gibi sürprizlerle karşılaşacağı gözler önüne seriliyor.

Oyun, Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bugün ve yarın saat 20.00, 19 Nisan'da ise 15.00 ve 20.00'de izleyicilerin beğenisine sunulacak. Oyun ayrıca 22-23 Nisan'da 20.00'den itibaren sahnelenecek.

Charles Perrault'un yazdığı, Metin Arslan'ın çevirdiği "Çizmeli Kedi" adlı çocuk oyununu da Berrin Kulya Balkanlar yönetiyor. Dekor ve kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Ali Karaman, dans düzenini Berrin Kulya Balkanlar'ın üstlendiği oyunda, Harun Türköz rol alıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 20 Nisan'da saat 14.00'de minik izleyicilerin beğenisine sunulacak.

Ülker Köksal'ın yazdığı "Sırça Köşk" oyununun yönetmenliğini Harun Türköz üstleniyor. Dekor tasarımını Melih Karakurt, kostüm tasarımını Aytuğ Dereli, ışık tasarımını Mehmet Yaşayan'ın yaptığı oyunda, Çağlar Ozan Aksu, Emre Işık, Mutlu Dereli, Savaş Ak, Şafak Pak, Hayati Özen ve Derya Gümral'ın da bulunduğu 21 kişi rol alıyor.

Keloğlan, Karagöz, Hacivat, Nasreddin Hoca gibi kahramanların canlandırıldığı oyunda, Balpınar köylülerinin, Sırça Köşk'teki devden, Keloğlan ve arkadaşlarının yardımıyla nasıl kurtulduğu, şarkı, şenlik ve danslarla anlatılıyor. Oyun, AVP Sahnesi'nde 22-23 Nisan'da 11.00 ve 14.00 saatlerinden itibaren sahneye konulacak.

Öte yandan 23 Nisan'daki oyunlar, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı" programı kapsamında tüm çocuklara armağan edilmek üzere ücretsiz sahnelenecek.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber