Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Kültür 17 Nisan 2014 - 23:28 Yorum: 0

Bursa'da kültür sanat

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, "Şeytanın Kemancısı" olarak anılan keman virtüözü Roby Lakatos ve Topluluğu'nu konuk etti

Bursa'da kültür sanat

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Bursa Filarmoni Derneğinin katkılarıyla bu haftaki konser programına "Şeytanın Kemancısı" olarak anılan keman virtüözü Roby Lakatos ve grubu katıldı. 

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde şef Ender Sakpınar yönetimindeki konserde, kemanda Roby Lakatos, piyanoda Kalman Cseki, kontrabasta Laszlo Liesztes, akustik gitarda ise Laszlo Balogh yer aldı. Roby Lakatos ve gurubu, sergiledikleri performanslarla Bursalı müzikseverlerin beğenisini topladı.

“Çingene Kemancıların Kralı” olarak kabul edilen Janos Bihari’nin soyundan, efsanevi bir müzisyen ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Roby Lakatos, Fransız şansonları, Rus şarkıları ve Çigan ezgilerinden oluşan eserleri seslendirdi. Lakatos, müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber